Acasă Info Local Termoenergetica ia peste picior bucureștenii

Termoenergetica ia peste picior bucureștenii

DISTRIBUIȚI

În apartamentele bucureștenilor este aproape la fel de frig ca afară. Răbdare. În câteva zile, caloriferele din toate blocurile vor fi calde. Cel puțin asta le promite oamenilor Termoenergetica. Pe site-ul companiei sunt 30 de pagini cu blocuri în care sunt probleme. Grav este că în unele cartiere, locuitorii nu au nici apă caldă.

După cum vedeti, temperatura afișată de termometru este „zero”.

Aceasta este temperatura afișată pentru apa care intră în caloriferele unui bloc din Sectorul 5.

Tiberiu Laza, președintele unei asociații de proprietari: Apa caldă era oprită. Acum vine. Este un pic mai caldă decât apa rece, dar caldă nu e. (…) Pentru duș în niciun caz, poate pentru spălat vase. Nu știu câte asociații sunt în măsură să își achite toate datoriile, noi cu eforturi, am reușit, și totuși, nu avem nici caldură, nici apă caldă și cateodată, nici apă rece.

Simona Olaru, locuitor Sectorul 5: De aproape o lună de zile stau cu caloriferul electric în priză, tocmai s-a scumpit și curentul și chiar nu este în regulă. Am copil mic, cu nevoi speciale și nu reușesc să îl spăl cum trebuie.

60.000 de apartamente din Sectorul 6 sunt afectate pentru că CET-ul privat din vestul Capitalei a oprit furnizarea de apă caldă, din cauza prețului crescut la gaze naturale. Este afectat și CET Grivița, care nu produce apă caldă de patru luni.

De la mijlocul lui iunie, timp de două luni și jumătate, CET Grivița a intrat într-un proces de revizie și reparații. De atunci, nu se livrează agent termic. În momentul de față, reprezentanții CET-ului așteapta aprobarea tarifelor pentru energie termică. Ulterior vor începe din nou producția.

Pe site-ul Termoenergetica sunt constant 30 de pagini de adrese la care apa caldă și căldura sunt sub parametri sau sunt oprite.

Dinu Gheorghe, consilier local Sector 1: Având în vedere că această aprobare încă nu a venit, CET Grivița ar funcționa în pierdere.

Bugetul pentru CET Grivița a fost aprobat pe 11 octombrie. Potrivit Primăriei Sectorului 1, în continuare, Termoenergetica are datorii de 13 milioane de lei față de CET Grivița.

Claudiu Crețu, directorul Termoenergetica: Sunt probleme punctuale și vor mai dura câteva zile, până reușim să ajungem la un echilibru hidraulic. Creștem presiunea și debitul cât se poate de încet și treptat, pentru că rețeaua are foarte multe probleme și nu rezistă la presiuni ridicate.

Este sub semnul întrebării și prețul pe care îl vor plăti bucureștenii pentru apă caldă și căldură lunile următoare. În prezent, Primăria Capitalei plătește cam două treimi din preţul gigacaloriei, iar o treime cetățeanul. După aprobarea tarifelor de ANRE, Consiliul General va decide dacă va menține subvenția, scrie Digi24.ro.

Aceleași probleme au fost și anul trecut, aceleași răspunsuri din partea reprezentanților Termoenergetica.

Grav este și că la telefoanele dedicate consumatorilor nu răspunde nimeni. Dacă vrei să sesizezi o avarie nu poți pentru că telefonul sună ocupat sau la celălalt capăt nu răspunde nimeni. Aceste aspecte durează de multă vreme și, în ciuda promisiunlor făcute în campanie electorală de primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, lucrurile nu au fost remediate.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here