Acasă Social Test Covid obligatoriu pentru toţi călătorii care sosesc în Anglia

Test Covid obligatoriu pentru toţi călătorii care sosesc în Anglia

DISTRIBUIȚI

Guvernul britanic a anunţat vineri că toţi călătorii care sosesc în Anglia, inclusiv cei care locuiesc acolo, vor trebui, începând de săptămâna viitoare, să prezinte un teste COVID negativ efectuat în termen de 72 de ore înaintea deplasării, informează AFP, preluată de Agerpres.

Chiar dacă au un rezultat negativ la test, persoanele din ţările cu risc ridicat vizate de măsurile de carantină vor trebui să continue să se autoizoleze timp de zece zile.

Această măsură are ca scop protejarea ţării ”împotriva noilor tulpini de coronavirus precum cele observate în Danemarca şi Africa de Sud”.

Confruntată cu un focar de contaminări atribuit unei variante a virusului, Marea Britanie este ţara europeană cu cel mai mare număr al deceselor provocate de COVID-19. Peste 78.500 de decese s-au produs în termen de 28 de zile de la un test pozitiv.

Strategia guvernului britanic de combatere a epidemiei se bazează în principal pe izolare, care a început oficial miercuri în Anglia, precum şi pe administrarea accelerată a celor două vaccinuri autorizate, Pfizer/BioNTech şi Oxford / AstraZeneca.

Persoanele care sosesc cu trenul, feribotul sau avionul vor trebui să aibă un test negativ înainte de îmbarcare şi pot fi supuşi controlului la sosire. În cazul nerespectării acestor reglementări, există riscul unei amenzi imediate de 500 de lire sterline (553 euro). Sunt prevăzute şi excepţii, în special pentru transportatorii rutieri şi copiii cu vârsta sub 11 ani.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here