Acasă Anchete Toader îl evaluează pe Lazăr

Toader îl evaluează pe Lazăr

DISTRIBUIȚI

Ministrul Justiției, Tudorel Toader a anunțat sâmbătă, pe Facebook, că declanșează procedura de evaluare a activității manageriale a procurorului general Augustin Lazăr. Se poate spune că este primul pas pentru revocarea șefului Parchetului General, după modelul Kovesi. Măsura vine la două zile după ce Darius Vâlcov a publicat pe Facebook un protocol încheiat în decembrie 2016 între Parchetul General și SRI și abrogat în februarie 2017.

Tudorel Toader pe Facebook: ”Declanșez procedura legală pentru evaluarea activității manageriale desfășurată de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție !

Preambul: În urmă cu câteva săptămâni afirmam faptul că vine vremea când fiecare trebuie evaluat.
În urmă cu câteva luni apreciam disponibilitatea procurorului general al PÎCCJ pentru desecretizarea Protocolului din 2009. Zilele acestea aflăm că în realitate a fost “desecretizat” un protocol “abrogat” încă din 2016. Aceasta deoarece, potrivit art. 27 al Protocolului din decembrie 2016, “La data intrării în vigoare a prezentului Protocol se abrogă Protocolul de cooperare între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Serviciul Român de Informații pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin în domeniul securității naționale nr…..din 04.02.2009”.
Folosirea sintagmei “se abrogă” arată și faptul că semnatarii respectivelor Protocoale au înțeles să le confere acestora valențe normative. Rezultatele evaluării, însoțite de eventuale propuneri, vor fi făcute publice în termen de cel mult 30 de zile!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here