Acasă Info Local Toate drumurile județene ilfovene sunt deschise circulației și intervenției pentru remedierea avariilor

Toate drumurile județene ilfovene sunt deschise circulației și intervenției pentru remedierea avariilor

DISTRIBUIȚI

Proprietarii imobilelor sunt obligați să-și curețe zăpada și gheața din fața porții

De la ora 3 a dimineții echipele din cele 6 baze ale Serviciului de Administrare Drumuri Județene și Transporturi Ilfov sunt în județ. Cu 20 de autobasculante, monitorizate în continuare prin GPS, a fost împrăștiat material antiderapant și au fost îndepărtate de pe carosabil crengile rupte sub greutatea ploii înghețate.

Toate drumurile județene ilfovene sunt deschise circulației și intervenției ambulanțelor și echipajelor care se ocupă de remedierea avariilor de energie electrică.

Conform Enel, în județul Ilfov, sâmbătă, la orele 20.00, erau nealimentate parțial 29 de linii de medie tensiune, fiind înregistrate avarii în localitățile Buftea, Afumaţi, Balotești, Berceni, Cernica, Clinceni, Corbeanca, Cornetu, Dascălu, 1 Decembrie, Domneşti, Dragomireşti Vale, Grădiştea, Gruiu, Moara Vlăsiei, Nuci, Periș, Petrăchioaia, Snagov, Ștefăneștii de Jos, Bragadiru, Chiajna, Chitila, Glina, Jilava, Măgurele și Mogoşoaia.

Autoritățile județene fac apel din nou către șoferi să adapteze viteza la condițiile de iarnă existente în județul Ilfov.

În majoritatea localităților există multe persoane care sunt nemulțumite că autoritățile locale nu au intervenit și pentru curățarea gheții de pe troatuare. Facem precizarea că în fața caselor, proprietarii sunt obligați să intervină singuri pentru îndepăratrea zăpezii și a gheții. De asemenea, acolo unde este cazul, proprietarii trebuie să înlăture țurțurii de pe clădiri. În caz contrar, consiliile locale pot decide contravenții.

La primării ar trebui să existe serviciu de permanență

Ministerul Afacerilor Interne monitorizează în continuare situația din teren prin Centrul Național de Conducere Integrată, care cooperează permanent cu celelalte instituții reprezentate în Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, până la revenirea la normal a vieții comunităților afectate de vremea nefavorabilă.

Se mențin în stare de operativitate toate categoriile de mijloace și echipamente pentru asigurarea acțiunilor de răspuns, astfel încât, manevra de forțe și mijloace să se realizeze în cel mai scurt timp.

În județul Ialomița rămân la dispoziția comunităților afectate de lipsa curentului electric până la remedierea defecțiunilor, cele 16 generatoare electrice de mare capacitate puse la dispoziție de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Conducerea MAI a solicitat prefecților să se asigure că există permanență la sediile primăriilor în zonele afectate de ninsori, polei și ploi sau cu risc de inundații, până la normalizarea situației.

La nivelul celor 7 județe (BR, BZ, CL, GL, IF, IL, VN) și municipiul București, care au fost până duminică la ora 10.00 sub avertizare de cod galben, sunt în serviciul operativ pregătiți să intervină peste 5.000 de angajați MAI – pompieri, polițiști și jandarmi, cu circa 2.300 de mijloace tehnice.

În contextul fenomenelor hidrometeorologice, în ultimele 24 de ore, s-au semnalat efecte la nivelul a 18 județe (AR, AG, BR, BZ, CL, CT, DB, GJ, GR, IF, IL, MH, OT, PH, TL, TR, VL, VS) și municipiul București, unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din 16 beciuri/curți, deblocarea a 37 autovehicule cu 52 de persoane, degajarea a peste 1.800 copaci, 26 stâlpi de electricitate și a 80 cabluri electrice, fiind avariate 221 autoturisme.

De asemenea, s-a intervenit pentru acordarea asistenței medicale pentru 2 persoane rănite de crengi desprinse din copaci, iar pentru 2 pacienți a fost necesară intervenția autospecialelor de deszăpezire pentru deblocarea căilor de acces.

În prezent nu sunt drumuri naţionale sau autostrăzi cu traficul blocat ca urmare a evenimentelor rutiere sau ca efect al manifestărilor meteorologice din ultima perioadă.

Circulaţia rutieră pe DN 67C Novaci – Rânca, judeţul Gorj, este restricţionată pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, restricţie de tonaj ce va fi menţinută pe toată perioada sezonului rece.

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, conform situației distribuitorilor de electricitate, la ora 07.00 erau nealimentate cu energie electrică 123 localități din 13 județe (BR, BZ, CL, CS, DB, DJ, GJ, HD, IF, IL, GR, PH și VL), fiind afectați 78.480 consumatori finali. Pentru remedierea avariilor se acționează în teren cu 134 echipe electrica.

În prezent, se intervine în 4 județe (IL, DB, PH și MH) și municipiul București pentru degajarea zăpezii de pe carosabil, pentru împrăștierea de materiale antiderapante și pentru degajarea copacilor/stâlpilor căzuți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here