Acasă Economie Tone de carne expirată din 2019 descoperite la Costineşti

Tone de carne expirată din 2019 descoperite la Costineşti

 MAI urmează să stabilească dacă în acest caz se va întocmi dosar penal

DISTRIBUIȚI

Tone de carne şi alte produse expirate încă din 2019 au găsit inspectorii de la Protecţia Consumatorului după un control în Costineşti.

Acţiunea a vizat un singur operator economic, care are mai multe puncte de lucru în staţiune, şi a fost coordonată de către structurile din cadrul MAI, iar la verificări au fost prezenţi, pe lângă comisarii ANPC, şi reprezentanţi ai ANAF şi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă.

Potrivit şefului de la Protecţia Consumatorului, au fost găsite cantităţi mari de carne, mirodenii, murături şi diverse materii prime expirate de mai mulţi ani, în unele cazuri, chiar trei ani.

Cantitatea de carne a fost indisponibilizată, în vederea distrugerii.

Totodată, au fost identificate mai multe înscrisuri utile cauzei, acestea fiind ridicate, în vederea continuării cercetărilor.

După control, au fost depistate și conduse la sediu, pentru audieri, 43 de persoane.

La activități au participat luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanța.

Cercetările continuă, în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

ANPC nu a aplicat dat nicio amendă în acest caz, având în vedere că acţiunea a fost a Ministerului Afacerilor Interne, care urmează să stabilească dacă în acest caz se va întocmi dosar penal. Sursa:stiri.tvr.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here