Acasă Anchete Tot mai mulți ilfoveni ignoră ordonanțele militare

Tot mai mulți ilfoveni ignoră ordonanțele militare

DISTRIBUIȚI

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică Ilfov, la 16 aprilie 2020, orele 15.00, la nivelul județului se aflau în carantină instituționalizată 361 de persoane, iar 1.379 de persoane erau izolate și monitorizate la domiciliu.

Cu privire la bilanțul acțiunilor de monitorizare și control privind respectarea condițiilor de izolare în conformitate cu legislația în vigoare și de impunere a normelor legale specifice stării de urgență, la nivelul județului Ilfov, în ultimele 24 de ore, peste 467 de forțe de ordine ilfovene (polițiști, jandarmi și polițiști locali) au desfășurat 50 de misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID 19. În acest interval de timp a fost verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 2.049 persoane şi s-au efectuat 54 de verificări la societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul stării de urgență.

În urma desfășurării acestor acțiuni privind respectarea prevederilor din ordonanțele militare emise de ministrul afacerilor interne a reieșit faptul că, în continuare, nu toate persoanele au respectat condițiile impuse de lege, motiv pentru care reprezentanții Inspectoratului de Poliție al județului Ilfov au aplicat 131 de sancțiuni în valoare de 323.635 lei, iar Inspectoratul Județean de Jandarmi Ilfov a aplicat opt sancțiuni contravenționale în valoare de 15.000 lei pentru nerespectarea prevederilor OUG nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al județului Ilfov, alături de celelalte structuri din dispozitivul de ordine și siguranță publică, continuă să acționeze în teren atât pentru asigurarea respectării restricțiilor de circulație impuse prin Ordonanțele Militare, cât și pentru prevenirea și combaterea criminalității.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov execută neîntrerupt misiuni pentru transportul persoanelor către locațiile stabilite pentru izolare/carantină, transportul persoanelor suspicionate/confirmate a fi infectate cu COVID-19 la unități spitalicești, pentru a sprijini Direcția de Sănătate Publică Ilfov în desfășurarea acțiunilor specifice, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și personalului care a participat la misiunile de transport. Foto: Digi 24

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here