Acasă Anchete Tot mai mulți șoferi depistați sub influența alcoolului și a drogurilor

Tot mai mulți șoferi depistați sub influența alcoolului și a drogurilor

DISTRIBUIȚI

La 20 iunie a.c., polițiștii rutieri au desfășurat acțiunea ,,Alcohol&Drugs Marathon” inclusă în operațiunea ,,Alcohol&Drugs”, a ROADPOL (Organizaţia Poliţiilor Rutiere din Europa), pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a unor substanțe psihoactive.

Astfel, polițiști rutieri și din cadrul structurilor teritoriale de ordine publică au desfășurat acțiuni în teren, în cadrul cărora au fost testați 18.989 de conducători de autovehicule.

De asemenea, au fost constatate 479 de abateri la regimul rutier, dintre care 138 de abateri reprezentând infracțiuni pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice, 12 reprezentând infracțiuni pentru conducerea sub influența substanțelor psihoactive și 329 de abateri reprezentând contravenții pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice.

La nivel național, ponderea conducătorilor de autovehicule depistați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, din totalul conducătorilor testați, este de 2,52%.

În primele 5 luni ale anului 2021, comparativ cu situația înregistrată în perioada similară a anului trecut, a scăzut cu 37% numărul accidentelor rutiere grave, cu 10% numărul persoanelor decedate și cu 52% numărul persoanelor rănite grav în accidente rutiere în care au fost implicați conducători de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here