Acasă Economie  Transportatorii pregătesc mega-protestul RCA

 Transportatorii pregătesc mega-protestul RCA

DISTRIBUIȚI

protestDupa  un an in care autoritatile romane au demonstrat ca sunt incapabile sa rezolve dezmatul preturilor politelor RCA, transportatorii din Romania pregatesc mega-protestul RCA, declară Vasile Ștefănescu, președinte al COTAR.

Protestul national va avea loc in zilele de 14 și 15 septembrie, insa, pana atunci, transportatorii vor protesta intr-o forma inedita: sediul Guvernului si sediul ASF vor fi claxonate de toti transportatorii sau alte categorii profesionale, precum si persoanele fizice nemultumite de un pret RCA exorbitant. Protestatarii vor avea lipite pe parbriz in partea dreapta, o coala de hartie cu mesajul “Protest RCA”.

“Aceasta este prima forma de protest pasnic din Bucuresti, din aceasta vara, pe care atat transportatorii, cat si persoanele fizice nemultumite de pretul de lux al unei RCA, care culmea, nu despagubeste in caz de dauna. Conducerea institutiei cu rol de protectie a consumatorului de asigurari, respectiv ASF, simuleaza grija fata de consumator, fiind de fapt, artizanii din umbra a acestui genocid al transportatorilor romani”, susține Ștefanescu.

Actuala forma pasnica de protest a început la 16 august si nu va fi sistata decat dupa rezolvarea costului de prima RCA. Protestatarii vor claxona in intervalul orar 9.00 – 17.00, ori de cate ori se vor afla in preajma aceastor institutii. ”Pana in prezent, atat guvernul technocrat, cat si ASF au ratat doua ocazii de a rezolva problema pretului RCA, care a devenit o problema nationala. Este foarte posibil, ca in urma mega-protestului din luna septembrie, atat actualul Guvern, cat si actuala conducere a ASF sa nu mai aiba aceasta ocazie, pentru ca nu vom mai sta sa ascutam doar promisiuni. Daca vor dori sa vada cum arata o tara paralizata din cauza transportatorilor, vor trebui sa isi asume si consecintele unei probleme deosebit de grave pe care au refuzat sa o rezolve.” a declarat Stefanescu.

Totodata, incepand cu 16 august pana la data solutionarii pretului primei RCA, toate autovehiculele de marfa vor reduce viteza de circulatie in intreaga tara, pana la limita evitarii oricarui pericol timp de minim două ore (intre orele 10.00 – 12.00), dupa modelul protestelor din Alba, Brasov, Cluj, Baia Mare. “Daca pana in data de 15 septembrie, problema pretului RCA nu va fi rezolvata, vom scoate cheia de contact din toate camioanele, taxiurile, masinile de transport persoane, aflate pe toate drumurile publice”. – foto – hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here