Acasă Interne Transportul public de mărfuri și persoane, în atenția polițiștilor

Transportul public de mărfuri și persoane, în atenția polițiștilor

DISTRIBUIȚI

 În perioada 18 – 19 august 2022, la nivel național, polițiștii rutieri au verificat legalitatea transporturilor rutiere de mărfuri și persoane, pentru reducerea victimizării populației prin accidente rutiere în care sunt implicate autovehiculele destinate transportului de marfă cu capacitatea de transport mai mare de 2,5 tone sau 3,5 tone, precum și cele destinate transportului public de persoane efectuate cu autovehicule având mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului auto.

Astfel, în cadrul acțiunilor au fost verificate 8.953 de autovehicule pentru transport marfă sau persoane, fiind constatate 55 de infracțiuni, dintre care 20 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice și 35 pentru alte infracțiuni.

De asemenea, polițiștii au aplicat 4.239 de sancțiuni contravenționale, dintre care 3.515 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195 din 2002, privind circulația pe drumurile publice, 152 pentru nerespectarea prevederilor H.G. nr. 69 din 2012, 243 pentru nerespectarea prevederilor O.G. nr. 37 din 2007, privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora, 196 pentru alte acte normative privind transporturile rutiere și 133 pentru nerespectarea prevederilor altor acte normative.

Totodată, polițiștii reținut 251 de permise de conducere, dintre care 35 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice și 216 pentru alte abateri.

În plus, polițiștii au reținut 220 de certificate de înmatriculare și au fost dispuse 52 de măsuri complementare, dintre care 31 de imobilizări a autovehiculului și 21 de suspendări ale dreptului de utilizare a autovehiculului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here