Acasă Info Local Trece sau nu PMUD București – Ilfov în ședința de luni?

Trece sau nu PMUD București – Ilfov în ședința de luni?

DISTRIBUIȚI

pmud-2Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a convocat sedinta ordinara a Consiliului General al Municipiului Bucuresti luni, 30 ianuarie, la orele 15.00, la sediul Primariei Municipiului Bucuresti, in sala de consiliu de la etajul 3 ( Bdul Regina Elisabeta nr. 47).

Unul dintre cele 45 de proiecte care vor fi suspuse dezbaterii consilierilor generali in sedinta de maine, este  Planul de Mobilitate Urbana Durabila 2016 – 2030  (PMUD), un document strategic care propune o viziune de dezvoltare a mobilitatii in regiunea Bucuresti-Ilfov.

 Realizat cu sprijinul BERD, proiectul  asigura punerea in aplicare a conceptelor europene de planificare si de management pentru mobilitatea urbana durabila adaptate la conditiile specifice regiunii Bucuresti – Ilfov si  include, de asemenea,  lista masurilor de imbunatatire a mobilitatii pe termen scurt, mediu si lung, spre exemplu crearea unei noi structuri de transport public integrat Bucuresti – Ilfov, diminuarea congestiei in trafic, imbunatatirea factorilor de mediu, reducerea poluarii, realizarea unei retele de transport cu bicicleta etc.

PMUD a fost elaborat in aproximativ un an si jumatate, in realizarea  sa fiind implicati principalii factori de dezvoltare si de decizie locali, ONG-uri din domeniu, precum si alte institutii.

In decembrie 2015 Planul de Mobilitate Urbana 2016-2030 Regiunea Bucuresti-Ilfov a fost finalizat si apoi prezentat in cadrul unei serii de dezbateri publice, promovat pe site-urile Municipiului Bucuresti si C.J. Ilfov, prilej cu care s-au inclus comentarii si observatii ale cetatenilor si ale unor institutii/ONG-uri si mediatizat in anul 2016 prin ample campanii in mass-media si in retelele operatorilor de transport public din  Bucuresti si Jud. Ilfov.

PMUD a fost supus Evaluarii Strategice a impactului asupra Mediului, in cadrul acestei etape fiind organizata o dezbatere publica a Raportului de Mediu pentru PMUD 2016-2030 Regiunea Bucuresti-Ilfov, observatiile si comentariile exprimate in sedinta de dezbatere publica conducand la modificarea Raportului si in final obtinerea Avizului de Mediu, se arată într-un comunicat al Primărie Capitalei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here