Acasă Interne Țuțuianu: Între SRI și MAI există o colaborare foarte bună

Țuțuianu: Între SRI și MAI există o colaborare foarte bună

DISTRIBUIȚI

Preşedintele Comisiei de Control a SRI din Parlament, Adrian Ţuţuianu, susţine că percepţia publică conform cărora între SRI şi MAI ar exista un conflict a fost alimentată de preşedintele Klaus Iohannis, prin declaraţiile sale publice, care a spus că MAI nu a acţionat corect în cazul violenţelor de la protestele din Piaţa Victoriei, asta deşi avea informaţii din partea SRI.

”Intrăm în discuţii care nu înseamnă nimic. Doamna ministru a spus că a primit SMS-uri, au fost confirmate de ambele părţi, dar acele SMS-uri nu conţineau nimic în plus faţă de ceea ce deţinea Ministerul. Mai degrabă există o percepţie publică generată de declaraţia preşedintelui care a spus că MAI nu a luat măsuri deşi primise informaţii din partea SRI”, a declarat Adrian Ţuţuianu, conform Știripesurse.ro.

Preşedintele Comisiei susţine că s-a ajuns la concluzia că violenţele din data de 1 februarie au fost generate de galeriile echipelor de fotbal din Capitală. ”Majoritatea celor care au perturbat protestele au fost membri au unor galerii de fotbal. Am avut 86 de persoane ridicate şi un număr de persoane se află în arest preventiv, în timp ce alţii se află sub control judiciar”, a mai spus Ţuţuianu. El a constatat că între cele două instituții, la acest moment, există o colaborare foarte bună între cele două instituții și că această comunicare are intensitate maximă. Concluzia: ”Nu a greșit nimeni”, a spus Adrian Țuțuianu.

”„Vă readuc în atenție faptul că am adresat directorului SRI o scrisoare în care am pus patru întrebări. (…) Am putut constata că între cele două instituții, SRI și MAI, la acest moment există o colaborare foarte bună și un schimb de informații, și că această comunicare are la momentul acesta intensitate maximă”, a spus Țuțuianu, arătând că protocoalele trebuie îmbunătățite. De asemenea, Adrian Țuțuianu a precizat că activitatea MAI s-a desfășurat în limitele legii, iar SRI și-a îndeplinit atribuțiile.”Din dezbateri a rezultat că SRI și-a îndeplinit atribuțiile care îi vizează acțiunile unor persoane cu activități extremiste și au fost transmise informări beneficiarilor de informații începând cu data de 2 februarie pe aceste subiecte” a mai spus președintele comisiei SRI.

Adrian Țuțuianu a subliniat, de asemenea, că ”avem de-a face cu o percepție publică care nu coincide cu realitatea colaborării dintre cele două instituții”. ”Trebuie subliniat că avem de-a face cu o percepție publică care nu coincide cu realitatea colaborării dintre cele două instituții și această percepție publică a fost generată de declarațiile făcute în spațiul public de persoane care au autoritatea funcțiilor pe care le ocupă prin care ar fi rezultat că MAI nu ar fi gestionat corespunzător evenimentele în data de 2 februarie”, a precizat Adrian Țuțuianu.

Directorul SRI Eduard Hellvig și ministrul de Interne Carmen Dan au fost audiați joi de Comisia de control a SRI din Parlament pe subiectul colaborării instituționale privind protestele din ultimele zile și cum s-a acționat în vederea prevenirii violențelor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here