Acasă Politic UDMR: A treia oară ar fi cazul…

UDMR: A treia oară ar fi cazul…

DISTRIBUIȚI

Ministrul Cseke Attila a vorbit marți seara, la Digi24, despre noua rundă de negocieri pentru formarea unui guvern. „După două încercări mai puțin reușite, este cazul ca a treia încercare să fie reușită”, a spus Cseke Attila, care a adăugat că „dacă PNL nu reușește să ajungă la un acord cu USR, și viceversa, atunci va trebui găsită o altă majoritate”.

Cseke Attila: Vor urma consultări, pentru că asta este procedura constituțională a desemnării unui candidat de prim-ministru. Noi credem că după două încercări mai puțin reușite, este cazul ca a treia încercare să fie reușită. Suntem într-o criză puternică sanitară și criză politică până la urmă, pentru că avem de a proape două luni un guvern interimar și ne trebuie un guvern cu puteri depline.

Evident că suntem deschiși să discutăm despre o majoritate. Anul trecut în decembrie, când am intrat la guvernare, am intrat cu o majoritate pe partea dreaptă, cu PNL, cu USR. Această majoritate s-a rupt la început de septembrie, și dacă PNL nu reușește să ajungă la un acord cu USR, și viceversa, atunci va trebui găsită o altă majoritate, pentru că nu putem să stăm săptămâni întregi în această situație, în care partidele pun niște condiții pentru celălalt posibil partener, indiferent cine ar fi el, imposibil de acceptat.

Ar trebui totuși, ca în viața de zi cu zi, și în politică să mai facem compromisuri și să găsim soluția pentru a avea un guvern care să poată fi instalat cu puteri depline și să aibă și o majoritate în parlament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here