Acasă Social Un alt detașament de pompieri români specializat în stingerea incendiilor de pădure...

Un alt detașament de pompieri români specializat în stingerea incendiilor de pădure pleacă în Grecia

DISTRIBUIȚI

Alți 90 de pompieri vor pleca în Grecia pentru a-i înlocui pe membrii modulului de intervenție specializat dislocat pentru stingerea incendiilor de pădure. La întoarcerea din Atena, aeronavele C-130 Hercules și C-27 J Spartan aparținând Forțelor Aeriene Române vor aduce în țară 92 de pompieri care au acționat pentru stingerea incendiilor recente de pădure din Grecia.

Specialiștii IGSU acționează în Grecia ca răspuns la solicitarea de sprijin transmisă de autoritățile elene prin portalul informațional dedicat CECIS (Common Emergency Communication and Information System) al Mecanismului de protecție civilă al UE, ca urmare a situației create de extinderea incendiilor de pădure din ultimele zile.

Mecanismul de protecție civilă al Uniunii Europene coordonează răspunsul la dezastrele naturale și provocate de om la nivelul UE, permițând acordarea asistenței coordonate, eficace și rapide în sprijinul populațiilor afectate. Acesta include o capacitate europeană de răspuns în situații de urgență, pe baza alocării voluntare în comun a resurselor alocate în prealabil de statele membre în vederea desfășurării imediate în interiorul sau în afara UE.

2 COMENTARII

  1. […] Alți 90 de pompieri vor pleca în Grecia pentru a-i înlocui pe membrii modulului de intervenție specializat dislocat pentru stingerea incendiilor de pădure. La întoarcerea din Atena, aeronavele C-130 Hercules și C-27 J Spartan aparținând Forțelor Aeriene Române vor aduce în țară 92 de pompieri care au acționat pentru stingerea incendiilor recente de pădure din […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here