Acasă Anunturi UN NOU CENTRU DE PLASAMENT VA FI REABILITAT ȘI MODERNIZAT IN ILFOV

UN NOU CENTRU DE PLASAMENT VA FI REABILITAT ȘI MODERNIZAT IN ILFOV

DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Ilfov a depus în 17 martie 2014, prin intermediul Programului RO10 “Copii şi tineri aflaţi în situaţii de risc şi iniţiative locale şi regionale pentru reducerea inegalităţilor naţionale şi promovarea incluziunii sociale”- Apelul „Sinergii pentru viitor – tineri în situaţii de risc”, proiectul „Creşterea calităţii serviciilor sociale oferite tinerilor în situaţii de risc din nordul judeţului Ilfov prin reabilitarea, modernizarea şi dotarea Centrului de Plasament nr. 4 Tâncăbeşti.

Apelul sprijină proiectele mari, dezvoltate la nivel judeţean/municipal, regional sau naţional, orientate să rezolve problemele de sistem, pentru un număr mare de beneficiari, inclusiv romi.

          Proiectul propune luarea unor măsuri concrete şi eficiente pentru îmbunătăţirea integrării sociale şi profesionale a tinerilor și va fi implementat în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Ilfov, Crucea Roșie Română Filiala Ilfov, Fundaţia „The Door” Romania- Humanitarian Aid Projects şi Asociaţia Servicul APEL.

          Având în vedere strategia de incluziune socială a copiilor din Centrele de Plasament, Consiliul Judeţean Ilfov intenţionează să transforme Centrul de Plasament nr.4 Tâncăbeşti într-unul pentru tinerii aflați în situații de risc.

      Numărul de beneficiari ai proiectului este de 170.

      Principalele activități în cadrul proiectului sunt:

  • Reabilitarea, modernizarea şi dotarea Centrului  de Plasament nr. 4 Tâncabeşti în sediul căruia se vor desfăşura      activităţile proiectului.
  • Furnizarea de servicii de consiliere psihologică care să faciliteze o mai bună integrare socială pentru tineri;
  • Furnizarea de programe de formare pentru tineri privind îmbunătăţirea aptitudinilor și competenţelor de viaţă independentă prin educaţie sanitară, cursuri de prim-ajutor, activităţi fizice și reacreative etc.
  • Organizarea unor cursuri de formare pentru specialiştii/personalul care furnizează servicii tinerilor, cu scopul de a dobândi noi cunoştinţe şi abilităţi specifice pentru a lucra cu ei.

          Consiliul Judeţean Ilfov va fi implicat preponderent în derularea activităţilor de reabilitare, modernizare şi dotare a centrului şi va asigura managementul proiectului.

          De asemenea, Consiliului Judeţean Ilfov va asigura sustenabilitatea serviciilor privind activităţile din cadrul Centrului de Plasament nr.4 (consiliere psihologică pentru tineri şi familiile lor, workshop-uri educative, ateliere nonformale pentru dezvoltarea abilităţilor de accesare a unui loc de muncă), pentru o periodă de 5 ani de la finalizarea proiectului, în valoare de 714.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here