Acasă Politic Un sondaj pentru liniștea PSD

Un sondaj pentru liniștea PSD

DISTRIBUIȚI

Un sondaj al CURS la comanda PSD arată că, dacă mâine ar fi alegeri parlamentare, PSD ar obține 36%, PNL – 19%, AUR – 14%, USR PLUS – 11%. UDMR și PMP ar obține 5%, iar PPU-SL, partidul susținut de Dan Voiculescu, ar obține 4%. Toate procentele sunt valabile la o prezență de vot de 42%.

Un procent mare de intervievați, 75, se consideră bine informați despre criza politică, iar 45% dintre repondenți consideră că PSD nu ar trebui să depună moțiune de cenzură. Tot 45% dintre cei care au participat la sondaj consideră că alegerile anticipate nu ar fi soluția pentru rezolvarea crizei.

Alți 42% cred că, dimpotrivă, o nouă rundă de alegeri generale ar fi cheia detensionării politice, iar 43% dintre intervievați consideră că PSD ar trebui să inițieze propria procedură legislativă pentru moțiunea de cenzură.

Același sondaj arată că 36% din persoanele intervievate au ca principală îngrijorare creșterea prețurilor, iar alte 16% se tem de posibilitatea întoarcerii elevilor la școala online. Doar 3% sunt preocupate de corupție și 13% de valul patru al pandemiei de COVID-19.

Sondajul a fost realizat pe 861 de persoane cu vârste de peste 18 ani, cu o marjă de eroare de +/- 3%, la un nivel de încredere de 95%. Sondajul a fost realizat în perioada 8-10 septembrie, prin metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

fourteen + ten =