Acasă Anchete Un traficant de droguri din Jilava a lovit cu mașina o polițistă

Un traficant de droguri din Jilava a lovit cu mașina o polițistă

DISTRIBUIȚI

Focuri de armă pentru prinderea unor traficanți de droguri

În urma unei acțiuni de prindere în flagrant delict, au fost depistate cinci persoane implicate în comercializarea a 600 de grame de cannabis.

În seara zilei de 29 octombrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești și procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești au depistat în flagrant delict un bărbat, de 23 de ani, din București, în timp ce încerca să vândă 500 de grame de cannabis. De asemenea, în tranzacție au mai fost implicate alte patru persoane, cu vârste cuprinse între 20 și 22 de ani, din București și județul Ilfov.

În timpul acțiunii de prindere în flagrant delict, pentru a-și asigura scăparea, unul dintre cei vizați, un bărbat de 21 de ani, din Jilava, în timp ce conducea autoturismul propriu, a lovit intenționat un autovehicul staționat, care a acroșat o polițistă din cadrul BCCO Pitești aflată în dispozitivul de prindere. Aceasta nu a suferit vătămări corporale grave și nu a solicitat îngrijiri medicale.

Pentru imobilizarea autoturismului, a fost folosit armamentul din dotare, cu respectarea prevederilor legale, fiind trase mai multe focuri de armă, atât în plan vertical, cât și către autovehiculul vizat. Cel în cauză nu a fost rănit.

Totodată, un alt bărbat, de 22 de ani, din București, bănuit de implicare în activitatea infracțională, a încercat să fugă de anchetatori. Acesta nu s-a oprit la somațiile legale ale polițiștilor. Pentru imobilizarea acestuia, după efectuarea somațiilor legale, au fost efectuate mai multe focuri de armă de avertisment în plan vertical și un foc de armă în direcția lui. Bărbatul a fost rănit în zona piciorului drept și transportat la o unitate spitalicească din București, pentru acordarea de îngrijiri medicale, neavând leziuni care să îi pună viața în pericol.

În urma acțiunii, au  fost ridicate 600 de grame de cannabis.

Față de două persoane, de 20, respectiv 23 de ani, ambele din București, a fost luată măsura reținerii pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și complicitate la trafic de droguri de risc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here