Acasă Economie Unde au disparut porcii din rezerva de stat de la Peris?

Unde au disparut porcii din rezerva de stat de la Peris?

DISTRIBUIȚI

O afacere cu actionari din Teleorman din care statul a pierdut 150 de milioane de lei. HotNews.ro a intrat in posesia a patru plangeri penale, una facuta de Rezervele Statului, alta de BCR si doua de lichidatorul judiciar de la Romsuintest SA Peris – toate vizand falimentul Romsuintest Peris si disparitia a 21.500 de porci din rezerva de stat. Plangerile s-au lasat cu dosare penale deschise in ultimii ani, insa toate sunt in lucru. Statul a pierdut din afacerea falimentara de la Peris peste 150 milioane de lei. In sesizari sunt reclamate posibile infractiuni de care ar fi profitat Tel Drum si Interfrigo Logitics, firma unde are interese si fiul lui Liviu Dragnea. Intr-un raspuns trimis HotNews.ro, presedintele PSD, Liviu Dragnea, neaga ca ar avea vreo legatura cu Tel Drum, ce persoanele din conducerea Romsuintest sau cu falimentarea companiei zootehnice.

Incepand cu 2010, fermele din Peris (Ilfov) raman treptat fara porci. In 2012 ferma intra in insolventa, iar in 2015 este declarat falimentul. In paralel, ferma de porci din Teleorman, din comuna Salcia, detinuta acum oficial de Dragnea jr, incepea sa infloreasca. Tel Drum cumpara porci din Peris si vinde furaje. In timp ce face afaceri cu concurenta, directorul Tel Drum, Petre Pitis, este actionar la alta ferma tot de porci, Romcip Salcia din Teleorman. Ferma avea sa ajunga mai târziu la fiul liderului PSD.

Rezerva nationala de carne de porc in viu, care consta in aproximativ 21.500 de animale (1,7 milioane de kilograme), a disparut inca din 2011 din fermele Romsuintest SA Peris. Era una dintre cele mai mari ferme de porci din tara, cu aproape 90.000 de capete in saivanele sale din Ilfov. Rezerva nationala reprezinta hrana necesara populatiei in cazul unui dezastru natural sau in cazul inceperii unui razboi.

Falimentul Romsuintest Peris si taierea porcilor din ferme s-a soldat cu plangeri penale realizate de Administratia Nationale a Rezervelor de Stat (ANRS), BCR si administratorul judiciar numit de instanta dupa deschiderea insolventei in ianuarie 2012. – mai multe pe HotNews.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here