Acasă Politic Unde duc zilele libere

Unde duc zilele libere

DISTRIBUIȚI

Un caz teribil, care spune multe despre societatea în care trăim, a avut loc la Institutul de Hematologie din București după ce donarea de sânge a fost blocată în toată ţara. Astfel, sistemul s-a oprit după ce institutul nu a plătit factura la internet, scrie Capital.ro

Situaţia a fost una de-a dreptul şocantă pentru anul 2019. Oamenii care voiau să doneze sânge au fost trimişi acasă, în condiţiile în care în România este o continuă criză de sânge. Mai mulţi directori ai centrelor de transfuzii din ţară s-au plâns că nu au putut înregistra donatori sau, şi mai grav, că nu au putut elibera sânge pentru că nu au avut acces la internet. Șefii Institutului Naţional de Hematologie nu au plătit factura la providerul de internet pe motiv că ar fi venit după 20 decembrie. Aceştia spun că nu s-a putut face plata prin trezorerie pentru că a fost perioada sărbătorilor de iarnă, deşi este 15 ianuarie şi sărbătorile s-au încheiat .

După ce problema s-a acutizat şi a ajuns în atenţia presei, chiar ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat că problema a fost remediată şi donarea de sânge funcţionează în condiţii normale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here