Acasă Economie Unde duce lăcomia

Unde duce lăcomia

DISTRIBUIȚI

După ce că au salarii mari, politistii locali, si asa foarte multi raportat la numarul de locuitori al unei localitati, vor tot mai multe facilitati. 

Primaria Deva urmeaza sa concedieze 150 de angajati, in conditiile in care fondul de salarii aproape s-a dublat intr-un an, atat din cauza angajarilor, cat si din cauza cresterilor salariale. Si numarul politistilor locali va scădea, transmite corespondentul Mediafax.

Primarul Florin Oancea a anuntat ca reducerile de personal ar putea sa inceapa din luna februarie. 150 din cei aproximativ 800 de angajati ar putea fi concediati. ”In jur de 150 de persoane pleaca, in conditiile in care vom primi avizul Agentia Nationala a Functionarilor Publici. Fondul de salarii aferent lunii noiembrie 2017, achitat in luna decembrie, a fost de 3.415.000 de lei, iar in noiembrie 2016 a fost de 1.773.000 de lei. Aceasta aproape dublare a fondului de salarii vine din doua componente: din cresterea nivelului salarizarii, conform legii si din numarul mai mare de angajati. La un fond de salarii de aproape 10 milioane de euro pe an am considerat ca eu ca primar nu pot sa imi asum ca in 2018 sa platesc din taxele si impozitele devenilor intr-o proportie covarsitoare salarii pentru angajati”, a spus edilul.

”La Politia Locala, unde sunt 112 persoane, norma de hrana alocata in 2017 a fost de 120.000 de lei pe luna. Mi-au solicitat sa le dam norma de hrana si pentru 2018. Le-am spus ca salariile sunt mai mult decat rezonabile, eu norma de hrana nu o mai dau, cu riscul de a ma da in judecata. Sunt 112 persoane, legea spune un politist la 1.000 de locuitori, ar fi trebuit sa fiti maxim 70. Le-am transmis: 70 veti ramane, cum spune legea, pe noua organigrama”, a mai declarat primarul.

In prezent, Primaria Deva are 843 de angajati. 665 dintre ei isi primesc salariile din bugetul local, iar 178 figureaza in organigrama institutiei, insa sunt platiti din fondul bugetului de stat.

Conform reprezentantilor institutiei, fondul de salarii este de aproximativ 10 milioane de euro pe an si se doreste o scadere a sumelor cu peste trei milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here