Acasă Social Unde ne infectăm cel mai ușor cu COVID-19? Institutul Pasteur explică dacă...

Unde ne infectăm cel mai ușor cu COVID-19? Institutul Pasteur explică dacă magazinele, școlile sau bisericile sunt locuri cu risc de contaminare

DISTRIBUIȚI

Un nou studiu făcut de cercetătorii de la Institutul Pasteur aduce noi date despre locul și modul în care este transmis coronavirusu. Conform sursei citate, 63% dintre contaminări au loc în principal în familie. Călătoriile în străinătate sunt, de asemenea, asociate cu un risc crescut de infecție (+ 53%).

Institutul Pasteur din Franța a publicat rezultatele parțiale ale unui studiu ce vizează locul și modul în care este transmis coronavirusul, scrie BFMTV.

Conform sursei citate, 63% dintre contaminări au loc în principal în familie.

”Cel mai frecvent, oamenii se infectează la mesele organizate atât în ​​mediul privat, cât și în cel profesional”, explică Institutul Pasteur.

Călătoriile în străinătate sunt, de asemenea, asociate cu un risc crescut de infecție (+ 53%). Munca de acasă, pe de altă parte, este un mijloc eficient de a se proteja de contaminare (-24% pentru munca de acasa parțială, -30% pentru cea totală comparativ cu persoanele care fac aceeași muncă într-un birou).

Cât de periculoase sunt magazinele, sălile de clasă și lăcașurile de cult

Primele rezultate arată că locurile publice, atât timp cât sunt respectate măsurile de distanțare și se poartă masca, nu ar prezenta un pericol în ce privește contaminarea.

Magazinele, sălile de clasă, lăcașurile de cult sau chiar saloanele de coafură nu prezintă un risc crescut de infecție, conform studiului. Același lucru este valabil și pentru sporturile în aer liber și transportul public.

O altă concluzie a studiului este că mai puțin de jumătate, respectiv 45%, dintre persoanele pozitive cunosc persoana care le-a infectat.

În familie, a avea un copil la școală reprezintă un risc crescut de infecție pentru adulți, în special pentru cei îngrijiți de o bonă (+ 39%) și pentru cei care merg la școala primara (+ 27%) și liceu (+ 29%) .

Studiul a inclus 77.208 de participanți cu infecție acută cu SARS-CoV-2.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here