Acasă Info Local Unitatea Specială de Intervenții în Situații de Urgență de la Ciolpani ajută...

Unitatea Specială de Intervenții în Situații de Urgență de la Ciolpani ajută Galațiul

DISTRIBUIȚI

inundatiiVideoconferință cu prefecții și șefii ISU

În cadrul videoconferinței care a avut loc miercuri seara la MAI, a fost analizată situația înregistrată în județele afectate de inundații și măsurile dispuse pentru ajutorarea populației. Conform informării făcute de reprezentantul Administrației Naționale de Meteorologie, începând de miercuri seara ploile s-au restrâns ca intensitate, situația urmând să se normalizeze.

 În ceea ce privește situația hidrologică, rămân în atenție evoluțiile de pe afluenții Prutului și râului Jijia, în zona județelor Botoșani, Vaslui și Iași.

În urma inundațiilor nu au fost înregistrate victime, iar în localitățile unde au existat situații de risc au fost luate măsuri de evacuare preventivă a populației. Astfel, peste 500 de persoane din localitățile Slobozia-Conachi, Cuza Vodă, Pechea și Negrea, din județul Galați, respectiv Tătăranu din județul Vrancea au fost evacuate la rude sau în școli și cămine culturale. Conducerea MAI a cerut prefecților să acorde toată atenția persoanelor evacuate și să se asigure că acestea au hrană și condiții sigure de cazare.

 În cursul zilei de miercuri, pentru limitarea efectelor inundațiilor au acționat aproximativ 400 de pompieri, polițiști și jandarmi cu 190 de mijloace de intervenție. În localitățile Cuza Vodă și Slobozia-Conachi forțelor MAI li s-au alăturat 50 de militari din cadrul MApN.

La nivel central au fost luate măsuri de relocare de motopompe și tehnică de intervenție, astfel: în județul Vrancea au fost dislocate de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Buzău iar în sprijinul autorităților din Galați au fost trimiși pompieri ai Inspectoratelor pentru Situații de Urgență din Ialomița, Călărași și de la Unitatea Specială de Intervenții în Situații de Urgență de la Ciolpani. Aceste forțe suplimentare au ajuns deja în județele afectate de inundații.

 Conducerea MAI a cerut prefecților să se asigure că pe parcursul nopții este constituită permanența la sediile primăriilor din localitățile aflate încă sub avertizare hidrologică, pentru ca, în caz de nevoie, populația să fie rapid alertată.

Forțele MAI continuă acțiunile de sprijin a populației și degajare a apei din curțile și locuințele inundate, după finalizarea intervențiilor urmând să se efectueze primele evaluări ale pagubelor înregistrate.

 Evoluția fenomenelor meteo și situația operativă din teren sunt monitorizate permanent la nivelul DSU și al Centrului Național de Conducere Integrată al MAI.

La videoconferința cu prefecții din județele aflate sub avertizări meteorologice și hidrologice au participat secretarii de stat Irina Alexe și Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, șefii inspectoratelor generale și reprezentanți ai Administrației Naționale Apele Române, Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor și ai Administrației Naționale de Meteorologie. – foto – stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here