Acasă Info Local UNPR – INTRE A FI SAU A NU FI

UNPR – INTRE A FI SAU A NU FI

DISTRIBUIȚI

O parte din PNL ar vrea cu UNPR, dar fără Oprea

Altă parte ar dori ca UNPR să fie lăsată să dispară

Conducerea PNL caută în continuare să se întărească după înfrângerea de la alegerile locale. O parte dintre liberalii încearcă să fuzioneze prin absorbție cu UNPR și cu alte formațiuni mici, dar se tem că vor fi sancționați din nou la alegerile parlamentare în urma alăturării cu un partid condus în continuare de anticarismaticul Gabriel Oprea și din care fac parte numai traseiști politici.

UNPR pare că se agață de PNL, așa cum a mai făcut-o, dar prima mișcare avută în vedere este să aștepte PSD cu o contraofertă clară de alianță electorală și liste comune pentru alegerile din toamnă. De-altfel, fuziunea este  singura cale prin care o bună parte dintre aleșii progresiști se vor mai regăsi în viitorul Parlament.oprea-blaga-610x300

Există și varianta potrivit căreia conducerea UNPR vede fuziunea cu PNL mai mult ca o etapă temporară întrucât odată ajunși în parlament sub umbrela liberală, progresiștii s-ar întoarce la vechile obiceiuri: migrarea politică, constituirea de noi grupuri parlamentare și încercarea  de a  face   jocurile pentru  realizarea unei majorități în favoarea unei tabere sau alteia în funcție de cine va oferi mai mult.

Majoritatea liberalilor știu la ce riscuri se supun și merg și pe ideea că UNPR ar trebui lăsat să moară, mai ales dacă nici PSD nu îi va face din nou vreo ofertă. Există voci din rândul PNL care avansează chiar și ofertele făcute de Blaga și Gorghiu: 18 locuri pe listele pentru alegerile parlamentare. De asemenea, congresul de unificare prin absorbţie cu UNPR, stabilit pentru 16 iulie, ar aduce schimbări și în structurile de conducere centrale și locale. O bună parte  din actualii progresiști ar urma să fie înregimentați și să primească funcții în aceste structuri, susține site-ul stiripesurse.ro.

Dacă se ia  în calcul și negocierile  similare  purtate  cu  oamenii lui Mircea  Geoană și Daniel Fenechiu care au primit promisiunea  a câte  cinci, respectiv  trei locuri eligibile pe listele liberale,  25 de mandate ar  fi pierdute de  pretendenții  tradiționali din PNL. Un dezastru  pentru actualii parlamentari,  în  condițiile în care  numărul  locurilor  în Parlament s-a redus la puțin peste 400, iar lupta  pentru locurile eligibile se anunță dură în sânul partidului între exponenții vechiului PNL și foștii  democrat-liberali. Oamenii lui Blaga vor  invoca, firesc,  rezultatele mai bune obținute la locale și vor cere partea  leului din locurile eligibile. – foto- aktual24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here