Acasă Info Local UNPR SI ALDE, IN CONTINUARE LANGA PSD

UNPR SI ALDE, IN CONTINUARE LANGA PSD

DISTRIBUIȚI

ponta-tariceanu-kelemen-constantin-opreaTăriceanu nu se dezice de Ponta

Călin-Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, a declarat, luni, că acuzațiile de corupție aduse premierului sunt ”subțiri” și că moțiunea de cenzură inițiată de PNL este un drept al lor, un drept însă de care liberalii  profită pentru a răsturna actuala guvernare. ”Acuzațiile în cazul premierului sunt subțiri. Premierul nu e acuzat de fapte de corupție care s-au desfășurat în mandatul său. Trimiterea sa în judecată nu e un lucru uzual. Trebuie să acceptăm prezumția de nevinovăție ca și în cazul președintelui, iar cetățenii au ținut cont de acest lucru când l-au ales”, a precizat acesta.

Președintele ALDE a mai precizat că va fi solidar cu partenerii de coaliție și că partidul are toate motivele pentru a acționa în acest sens.

”ALDE are tot interesul să susțină Guvernul și să mergem mai departe, să demonstrăm că ne-am dus angajamentele din 2012. Dacă ne uităm la PSD, cred că refacerea de putere de cumpărare a cetățenilor s-a realizat într-o măsură bună. Din punctul de vedere al liberalilor din ALDE, reușita Codului Fiscal ultraliberal este o contribuție pentru întreprinzători. Avem niște realizări cu care cred că putem cere încrederea cetățenilor”, a mai precizat acesta.

 

Nici Oprea

Gabriel Oprea, liderul UNPR, a vorbit, la rândul, său, luni după-amiază, despre moțiunea de cenzură a PNL și a declarat că va susține coaliția de guvernare, menținându-și, de altfel, poziția. ”Sprijinim coaliția, guvernul, pe președinte pe toate problemele de securitate”, a declarat Oprea.

În ceea ce privește consiliul JAI la care va participa, Gabriel Oprea, în calitate de ministru de Interne, spune că poziția țării noastre este neschimbată. România este de acord să primească 1.785 de migranți, fără ”cotele obligatorii”. ”Am același mandat pe care îl voi susține, că România e o țară care ține foarte mult la solidaritate, e o țară sigură și își îndeplinește obligațiile față de UE și NATO”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here