Acasă Economie Urmează o nouă criză în construcții

Urmează o nouă criză în construcții

DISTRIBUIȚI

Construcţiile se vor menţine constante în următoarele luni, însă 2020 ar putea pune noi probleme antrepre­norilor generali şi producă­torilor de materiale, în con­di­ţiile în care s-a construit mult în ulti­ma perioadă şi nu totul s-a vân­dut, este concluzia ju­căto­rilor din producţia de mate­riale de construcţii.

”Piaţa construcţiilor va mer­ge bine până la sfârşitul anului, pentru că există pro­iec­te deja înce­pute care trebuie finalizate. La nivelul întregului an, cred însă că piaţa va înregistra scădere faţă de anul trecut, pentru că, deşi noi sun­tem pe creştere, sunt multe alte com­panii aflate pe scădere. Cred că anul 2020 va aduce o nouă criză, pentru că 2019 este similar cu anul 2007, pre­mer­gă­tor crizei economice“, spune Nicolae Neag, director comercial al Siceram Sighişoara, producător de cărămizi şi ţigle ceramice, citat de Zf.ro

El pune uşoara scădere a unor com­panii pe seama faptului că vânză­rile de locuinţe nu au evoluat la fel de alert precum esti­mau dezvol­ta­torii, astfel că acum comenzile pentru producătorii de materiale de con­strucţii stagnează.

Potrivit datelor INS, în primele şap­te luni din 2019 construcţiile au avan­sat cu 26% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, contribuind cu 0,5% la creşterea economică de 4,7% în primul semestru din 2019.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here