Acasă Politic Ursula von der Leyen: ”Sunteți o inspirație pentru noi”

Ursula von der Leyen: ”Sunteți o inspirație pentru noi”

DISTRIBUIȚI

Ursula von der Leyen a felicitat solidaritatea și empatia de care a dat dovadă populația și a vorbit în termeni laudativi despre implicarea oamenilor simpli în criza refugiaților.

Președinta Comisiei Europene a vorbit și despre aderarea Republicii Moldova și a Ucrainei la Uniunea Europeană, spunând că mecanismul a fost pus în mișcare după depunerea cererii de către Volodimir Zelenski, dar toate eforturile sunt concentrate acum pe război.

Președinta Comisiei Europene a amintit că peste un milion de ucraineni au plecat în ultimele zile, iar România a oferit adăpost și alimente pentru 55.000 de persoane, a oferit un exemplu înduioșător de omenie, și-au deschis ușile propriilor case. Românii sunt pregătiți să primească refugiații și ajută și Republica Moldova.

”UE este alături de oamenii care fug, vrem să ne asigurăm că le oferim protecție rapidă și eficientă. Oferim sprijin umanitar pentru a face față consecințelor războiului. 500 de milioane de euro au fost alocați în bugetul UE pentru a face față consecințelor devastatoare și am constituit un centru care să ne ajute să direcționăm toate ajutoarele venite pentru refugiați. Foarte mulți ucraineni caută un loc sigur în România, toate statele membre sunt alături de ei, mai ales România, ne vom aminti întotdeauna ajutorul, hotărârea și solidaritatea, sunteți o inspirație pentru noi”, a spus Ursula von der Leyen. Ea a precizat că UE va institui sancțiuni foarte dure pentru Rusia și că ”suntem pregătiți să facem față dacă situația se înrăutățește, încercăm să diversificăm resursele energetice. Hotărârea noastră este mai solidă ca oricând. Nu este nicio îndoială că aceste state pot face parte din familia europeană. Mecanismul pentru Ucraina a fost pus în mișcare după ce președintele Zelenski a depus cererea de aderare, dar ne axăm eforturile pe acest război, încercăm să conectăm Ucraina la rețeaua de energie a UE și vom fi toți alături de Ucraina în acest proces, cu solidaritate și unitate”. Foto: IGSU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here