Acasă Politic USR și PNL vor anticipate

USR și PNL vor anticipate

DISTRIBUIȚI

USR consideră că retragerea sprijinului politic pentru Guvernul Tudose, al doilea guvern în 12 luni, confirmă eșecul majorității PSD-ALDE de a asigura guvernarea României. USR îi cere președintelui Iohannis să refuze desemnarea unui nou prim-ministru din partea PSD-ALDE. România are nevoie de o guvernare stabilă, cinstită și competentă, care să funcționeze în interesul societății, nu ca să-i scape de închisoare pe Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu și politicienii penali ai PSD și ALDE.

”Liviu Dragnea și PSD își bat joc de noi. România a rămas din nou fără prim-ministru pentru că în PSD contează mai mult ce vrea șeful Dragnea decât stabilitatea țării. România are nevoie de o guvernare stabilă care să lucreze pentru dezvoltarea economiei și prosperitatea țării, nu de o criză politică aproape permanentă. PSD nu este în stare să ofere această guvernare, nu a reușit să îndeplinească promisiunile electorale și nici nu va reuși atâta timp cât interesele lui Dragnea sunt mai importante decât nevoile reale ale românilor”, a declarat președintele USR Dan Barna.

În primul an de guvernare, marile realizări ale PSD sunt:  OUG 13, demiterea guvernului PSD 1, Guvernul Grindeanu, revoluția fiscal, creșterea prețurilor la benzină, curent, unt, ouă, fructe, desființarea criteriilor de competență în numirea directorilor din companiile de stat, masacrarea legilor justiției, prăbușirea cursului de schimb leu-euro și demiterea guvernului PSD 2, Guvernul Tudose.

De un an de zile, de când PSD a preluat guvernarea, oamenii sunt în stradă weekend de weekend ca să apere justiția, economia și democrația. Au început să protesteze împotriva Ordonanței 13 în ianuarie 2017, iar pe parcursul anului, cetățenii au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva experimentelor fiscale introduse de Guvernul PSD-ALDE și împotriva noilor legi ale justiției adoptate de majoritatea din Parlament.

USR susține soluția alegerilor anticipate deoarece coaliția PSD-ALDE și-a pierdut orice fel de legitimitate de a mai guverna România. Orice guvern va fi mai bun decât Guvernul PSD-ALDE care de un an de zile lucrează pentru interesul exclusiv al liderului PSD. USR are oamenii competenți și este pregătit să participe la guvernare într-o nouă configurație politică.

Despre alegeri anticipate vorbește și liderul PNL, Ludovic Orban. ”Încă nu s-a găsit sluga perfectă a lui Dragnea în PSD, care să reziste mai mult de șase luni în fruntea guvernului. Dacă mai este vreun PSDist care mai vrea să își asume poziția de prim-ministru, cu siguranță, nu are toate țiglele pe casă. Este clar că PSD este un partid aflat într-o gravă criză care acționează din rațiuni cu totul și cu totul de neînțeles și străine interesului României, un partid care nu mai are ce să caute la putere”, a declarat Ludovic Orban, la solicitarea Mediafax.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here