Acasă Politic USR susține orice demers politic care va avea ca finalitate eliminarea pensiilor...

USR susține orice demers politic care va avea ca finalitate eliminarea pensiilor speciale

DISTRIBUIȚI

USR susține orice demers politic care va avea ca finalitate eliminarea pensiilor speciale, pensii speciale pe care le consideră o nedreptate, o inechitate și o sfidare la adresa milioanelor de pensionari care primesc pensii pe principiul contributivității. Fie că va fi vorba de adoptarea unui proiect de lege în sesiune extraordinară, cum susține acum PSD că dorește, fie că va fi vorba de angajarea răspunderii Guvernului PNL, pensiile speciale trebuie eliminate.

”Subiectul pensiilor speciale e tema care revine cel mai des în discuțiile pe care le port cu cetățenii. În toate județele, în toate localitățile. Sentimentul de nedreptate pe care îl reclamă oamenii nu poate fi, sub nicio formă, ignorat. Cu cât închidem acest capitol mai repede, cu atât mai bine”, declară președintele USR, Dan Barna.

De peste doi ani, USR depune toate eforturile în Parlament pentru eliminarea pensiilor speciale, dovadă stând și cele două proiecte de lege depuse în septembrie 2017, respectiv octombrie 2017. Primul vizează pensiile speciale ale parlamentarilor, al doilea prevede eliminarea a șapte categorii de pensii speciale și plafonarea pensiilor magistraților și militarilor.

La finalul sesiunii parlamentare trecute, majoritatea controlată de PSD din Comisia de muncă a Camerei Deputaților a respins proiectul USR privind desființarea a șapte categorii de pensii speciale. În schimb, a dat raport favorabil unui proiect al PNL similar proiectului USR, dar numai după ce i-a adus amendamente care nu doar că denaturează complet sensul propunerii legislative, dar ridică și serioase semne de întrebare cu privire la neconstituționalitatea actului normativ.

USR solicită ca, în cazul unei sesiuni extraordinare în vederea exprimării unui vot în plen, pe ordinea de zi să fie introdus proiectul care ține cont de deciziile Curții Constituționale referitoare la pensiile magistraților.

USR consideră, de asemenea, că o altă urgență o constituie alegerea primarilor în două tururi de scrutin. În ciuda solicitărilor repetate ale parlamentarilor USR, majoritatea controlată de PSD din conducerea Camerei Deputaților a refuzat, la finalul sesiunii trecute, introducerea proiectului USR pe ordinea de zi a plenului. În cazul convocării unei sesiuni extraordinare, trebuie să fie abordat și acest subiect, iar politicienii de la toate partidele vor avea ocazia să arate, prin vot, dacă se tem sau nu de proprii alegători.

Nu în ultimul rând, USR solicită și deblocarea inițiativei cetățenești ”Fără penali în funcții publice”. Păstrarea acesteia la sertar, de către aceeași majoritate controlată de PSD, nu reprezintă decât sfidarea celor peste un milion de români care au semnat pentru curățarea clasei politice de condamnații definitiv, se arată într-un comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here