Acasă Social Vaccinurile Moderna vor fi distribuite miercuri

Vaccinurile Moderna vor fi distribuite miercuri

DISTRIBUIȚI

Un număr de 26.210 de doze de vaccin de la Moderna vor fi distribuite miercuri către centrele regionale din ţară pentru imunizarea, cu prima doză, a persoanelor planificate în platforma de programare, informează Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Potrivit sursei citate, transportul dozelor de vaccin va fi asigurat atât pe cale aeriană, cu o aeronavă a Ministerului Afacerilor Interne, cât şi terestru, cu autospeciale ale Ministerului Apărării Naţionale.

”Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, cu respectarea lanţului de frig, la temperatura de 2 – 8 grade Celsius”, precizează CNCAV.

Din Centrul Naţional de Distribuţie Bucureşti, dozele vor fi distribuite după cum urmează: Centrul Regional de Distribuţie Braşov: 3.960 doze; Centrul Regional de Distribuţie Cluj: 3.680 doze; Centrul Regional de Distribuţie Constanţa: 3.350 doze; Centrul Regional de Distribuţie Craiova: 3.620 doze; Centrul Regional de Distribuţie Iaşi: 4.090 doze; Centrul Regional de Distribuţie Timişoara: 1.730 doze. La Centrul Naţional de Distribuţie Bucureşti vor rămâne 9.790 doze.

”În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşa anterioară, pe baza solicitărilor transmise la Centrul naţional şi Centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti. În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, periodic, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei. Pe măsură ce noile tranşe ajung în România, aplicaţia de programare se actualizează şi permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaţionale aflate în etapa current”, anunță sursa citată.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here