Acasă Politic Valabilitatea certificatului COVID a fost prelungită cu un an

Valabilitatea certificatului COVID a fost prelungită cu un an

DISTRIBUIȚI

Parlamentul European a votat prelungirea valabilităţii certificatului COVID cu încă un an, până la 30 iunie 2023. Documentul atestă vaccinarea anti-COVID-19, trecerea prin boală sau efectuarea unui test PCR negativ.

”Virusul încă circulă, este prevalent în UE şi trebuie să fim pregătiţi pentru noi creşteri (ale numărului de infectări) în a doua jumătate a anului sau pentru apariţia unor noi variante ale coronavirusului”, a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, Christian Wigand. De aceea, Parlamentul European a votat prelungirea valabilităţii certificatului COVID cu încă un an, până la 30 iunie 2023.

Comisia Europeană a cerut şi includerea anumitor teste antigen pe lista testelor în baza cărora poate fi emis certificatul verde. O altă propunere are în vedere ca certificatele de vaccinare să menţioneze numărul total al dozelor administrate în orice stat membru al UE, nu doar în ţara emitentă a certificatului, întrucât uneori apar astfel de neconcordanţe pe certificatele persoanelor care nu duc până la capăt toată schema de vaccinare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here