Acasă Social Valeriu Gheorghiţă: Măsurile de prevenţie anti-Covid ar trebui păstrate până când 60...

Valeriu Gheorghiţă: Măsurile de prevenţie anti-Covid ar trebui păstrate până când 60 – 70% din populație se vaccinează

DISTRIBUIȚI

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că este prudent să fie respectate măsurile de prevenţie – inclusiv pentru persoanele vaccinate anti-COVID, până când se va înregistra un nivel de imunitate colectivă de 60 – 70% din populaţie.

Principalele măsuri de prevenție în acest moment sunt obligativitatea măștii sanitare, păstrarea distanței de doi metri în interior, utilizarea deinfectanților și igiena mâinilor.

Reacţia medicului militar Valeriu Gheorghiță a venit după ce Adrian Streinu-Cercel a spus că masca de protecţie rămâne obligatorie până în 2023 şi pentru persoanele care s-au vaccinat.

”În ceea ce priveşte nivelul de protecţie personală faţă de îmbolnăvirea prin COVID-19 ştim că rata de eficacitate este de 95% după ce persoana respectivă îşi face cele două doze şi avem cel puţin 7-10 de zile de la momentul rapelului. Însă aşa cum am mai spus şi cu alte ocazii date privind riscul ca persoana vaccinată să facă o infecţie subclinică, o infecţie asimptomatică şi să transmită la o altă persoană cu care intră în contact şi care este receptivă, este nevaccinată sau nu respectă măsurile de prevenţie, este în momentul de faţă sub semnul întrebării”, a declarat Valeriu Gheorghiţă la Digi 24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here