Acasă Economie Vești bune de la ANAF

Vești bune de la ANAF

DISTRIBUIȚI

ANAF nu va mai pune poprire pe conturile bancare ale persoanelor fizice pentru datorii către stat mai mici de 1.500 de lei, potrivit unui proiect aflat în prezent în lucru la Ministerul Finanțelor.

Mai mult, în cazul firmelor mici totalul datoriilor către stat sub care nu va mai fi instituită poprire bancară ar urma să urce la 10.000 de lei, iar în cel al companiilor mari și mijlocii, la 40.000 de lei.

”A apărut în ianuarie un ordin de președinte ANAF care a crescut plafoanele până la care nu se transmit popriri către instituțiile bancare. Sunt pe tipuri de contribuabili, 3.000 de lei la mari contribuabili, 1.500 de lei la contribuabili mijlocii, 1.000 de lei la contribuabili mici și 100 de lei la persoane fizice. Acest ordin este în refacere, îl avem din nou pe masă, pentru că ni s-au părut prea mici aceste plafoane. Plafoanele pe care le discutăm în aceste zile sunt de 40.000 de lei la contribuabili mari și mijlocii, iar la contribuabili mici 10.000 de lei. Și la persoane fizice 1.500 de lei”, a declarat Doru Dudaș, șef al Direcției legislație Cod de procedură fiscală din Ministerul Finanțelor, pentru profit.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here