Acasă Anchete Viceprimarul din Afumați are din nou probleme cu ANI 

Viceprimarul din Afumați are din nou probleme cu ANI 

DISTRIBUIȚI

ANIAgenția Națională de Integritate (ANI) a lovit din nou în administrația ilfoveană. De data aceasta, la 12 septembrie a.c., ANI a anunțat că Aurel Tudor, viceprimar al comunei Afumați, s-a aflat din nou în stare de incompatibilitate. Acesta, în perioada 16 iulie – 19 decembrie 2013, a deținut simultan funcția de viceprimar și pe cea de administrator al SC Valcom Impex Com 2015 SRL, încălcând astfel Legea nr.161/2003.

În mai 2016, ANI l-a mai acuzat pe viceprimarul din Afumați că s-a aflat în conflict de interese administrativ și penal. Asta pentru că în perioada exercitării mandatului de viceprimar, acesta a participat la deliberarea și adoptarea a trei hotărâri ale Consiliului Local al comunei Afumați cu privire la Asociația  ”Fotbal Club Afumați”, asociație în cadrul căreia deținea calitatea de membru fondator. Totodată, a semnat în calitate de viceprimar, trei contracte de lucrări/servicii, încheiate de Primăria Afumați cu SC. Lan Electric InstaL SRL (societate la care mama soției acestuia deține calitatea de asociat).

În baza contractelor încheiate cu Lan Electric Insta., Aurel Tudor a semnat, în calitate de președinte al Comisiei de recepție, procesul-verbal de recepție la terminarea lucrărilor ”Reabilitare instalație electrică clădire fost ICIL” executate de societatea comercială. De asemenea, a semnat, în calitate de reprezentant al primăriei, atât procesul-verbal privind atribuirea directă a contractului de servicii ”Achiziționare piese pentru lămpi și corpuri de iluminat public” către Lan Electric Instal. cât și documentele justificative emise de această companie în executarea contractelor încheiate cu Primăria comunei Afumați.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către Aurel Tudor a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here