Acasă Educatie Victime sau martori, când întâlniți bullyingul nu întoarceți spatele!

Victime sau martori, când întâlniți bullyingul nu întoarceți spatele!

DISTRIBUIȚI
CJRAE și IPJ Ilfov au discutat astăzi, 24 martie, cu elevii Școlii Gimnaziale ”Gheorghe Corneliu” din Domnești, despre prevenirea și combaterea delicvenței juvenile, precum și a bullying-ului, inclusiv despre consecințele acestuia.
La întâlnirea de astăzi a participat ca invitat special din partea polițiștilor ilfoveni, Dorian Popa, care a discutat cu elevii pe aceeași temă și le-a împărtășit propriile experiențe.
Elevii și cadrele didactice au manifestat interes pentru aceste subiecte și au participat intens la discutii libere, adresând întrebări, atât polițiștilor, cât  și invitatului special.
Una din recomandările primite de elevi, asupra căreia s-a revenit cu insistență, este ca în situațiile de bullying, fie că sunt victime, fie sunt martori, să anunțe cazul și să discute cu persoane de încredere (profesori, diriginte sau părinți).
Întâlnirea de astăzi cu elevii claselor a VI-a și a VII-a face parte din proiectul  ”Stop violenței fizice și psihice în mediul școlar preuniversitar”, care se desfășoară în perioada februarie-iunie 2022, în mai multe unități de învățământ ilfovene.
Activitățile de prevenire și combatere a fenomenului bullying în școlile din județ vor continua.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here