Acasă Politic VIITORUL PARLAMENT VA AVEA 456 DE MEMBRI

VIITORUL PARLAMENT VA AVEA 456 DE MEMBRI

DISTRIBUIȚI

Parlament 

Puterea și Opoziția au bătut palma în privința numărului de parlamentari care vor face parte din viitoarea legislatură. Viitorul Parlament va avea 330 de deputaţi (18 ai minorităţilor și patru de Diaspora) şi 126 de senatori, doi revenind Diaspora. Viitorul sistem de vot va fi pe liste, cel care a fost prezent până în 2008.

Discuţiile au avut loc miercuri, 21 mai, în biroul președintelui Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, la acestea participând Victor Ponta, Liviu Dragnea, Florin Iordache, Marcel Ciolacu, Alina Gorghiu, Vasile Blaga, Mihai Voicu, Kelemen Hunor, Marton Arpad și Daniel Constantin.

Liderii Puterii şi Opoziţiei au decis ca săptămâna viitoare să intre în Comisia de Cod Electoral proiectele de lege privind alegerile parlamentare şi cel legat de votul prin corespondenţă.

La alegerile din 2008, pe legea actuală, au intrat în forul legislativ 471 de parlamentari, iar în 2012, după formarea USL – 588 de parlamentari. Diferenţa apărută la numărul de parlamentari a fost determinată de câştigarea de USL a foarte multor colegii cu peste 50%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here