Acasă Politic Vine marea remaniere guvernamentală!

Vine marea remaniere guvernamentală!

DISTRIBUIȚI

Robert Negoiță și Șerban Nicolae, în dizgrația Vioricăi Dăncilă

Vicepreședintele PSD, Robert Negoiţă, a fost suspendat din PSD pentru o perioadă de şase luni, în baza unei decizii adoptate, miercuri seara, de Comitetul Executiv al partidului în urma luărilor de poziție pe care acesta le-a avut în ultima vreme la dresa conducerii, în special față de președintele Viorica Dăncilă.

De asemenea, conducerea PSD a decis înlocuirea senatorului Şerban Nicolae din funcţia de lider al grupului parlamentar al social-democraților din Senat, în locul său urmând să fie numit, din septembrie, senatorul Liviu Lucian Mazilu.

După cum se știe, a doua zi după congresul extraordinar în care a fost aleasă președinte, Viorica Dăncilă a declarat că nu este adepta excluderilor din partid, fiecare trebuind să își spună părerea în interiorul formațiunii.

Viorica Dăncilă a avut un schimb de replici cu Șerban Nicolae, ea fiind cea care a cerut ca acesta să plece din fruntea grupului de la Senat. Președintele PSD i-a reproșat lui Șerban Nicolae că nu este un om de echipă, în timp ce fostul lider i-a spus că ascultă ceea ce îi transmit ”persoane binevoitoare care bagă bățul prin gard”. Printre cei care au vorbit împotriva lui Șerban Nicolae au fost Marian Oprișan și Mihai Fifor. Colegii de partid l-au acuzat pe senator că nu a adunat semnături pentru inițiativa PSD de revizuire a Constituției și a organizat și o mică revoltă în Senat legată de votarea lui Mugur Isărescu pentru un nou mandat în fruntea BNR. După ce s-a votat înlocuirea sa din fruntea grupului senatorial, Șerban Nicolae a spus că nu mai are ce căuta la ședința Comitetului Executiv și a plecat din sală.

Premierul Viorica Dăncilă și-a anunțat colegii că în două săptămâni va termina evaluarea miniștrilor pe care o va prezenta în fața Comitetului Executiv. Remanierea vizează mai multe ministere, dar la ședința Comitetului Executiv nu s-a spus niciun nume.

În privința desemnării candidatului la prezidențiale, Viorica Dăncilă a anunțat că se vor lansa patru sondaje de opinie. Ea nu a menționat cine va fi măsurat din afara partidului, iar Congresul pentru desemnarea prezidențiabilului va avea loc în ultima săptămână din luna iulie sau prima din luna august.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here