Acasă Info Local VINE SPERANȚA LA PREFECTURA CAPITALEI?

VINE SPERANȚA LA PREFECTURA CAPITALEI?

DISTRIBUIȚI

Cătălin Tache de la Național scrie, luni, că un flagrant ratat la mustata de procurorii anticoruptie la etajul 14 al fostului sediu al Primariei Capitalei si cu DNA-ul suflandu-i in ceafa, Speranta Cliseru a plecat de langa Gabriela Firea, luand prin surprindere cam pe toata lumea. Asa ca multi s-au si repezit sa vada in aceasta incetare a activitatii consilierului pe probleme de administratie publica si totodata a directorului de cabinet a primarului general al Capitalei drept o ”retragere strategica”, pentru a se mai linisti lucrurile.

Numai ca, potrivit National lucrurile ar sta exact pe dos. Si Speranta Cliseru, cea care este mana dreapta a cuplului Gabriela Firea – Florentin Pandele de atata amar de vreme, considerata de multi chiar adevarata conducatoare din PMB, nu s-ar intoarce nici pe degraba la Primaria Voluntari sau ar ramane pe tusa. Ci, de fapt, Firea ar fi reusit sa joace cartile in PSD pentru ca tocmai Speranta Cliseru sa-l inlocuiasca pe Paul Nicolae Petrovan, actualul prefect al Capitalei. Iar miza este una uriasa, avand legaturi cu recenta hotarare a Consiliului General al Muncipiului Bucuresti cu privire la infiintarea Trustului de Cladiri Metropolitane Bucuresti SA.

Primarul merge pe mana primaritei

Si ca, dupa cum o recunosc chiar cei din anturajul celor doi soti, acestia aproape ca s-ar teme de ”mana lor dreapta”, care a ajuns sa aiba o influenta uriasa si care, desigur, dupa atata vreme petrecuta in preajma familiei Firea – Pandele, cunoaste o gramada de amanunte interesante. Asa ca nu a fost nicio mirare ca, dupa castigarea Primariei Capitalei, Gabriela Firea a reusit sa obtina de la sotul sau ”transferul” la PMB a Sperantei Cliseru, cea care era administratorul public al Primariei Voluntari. Si care a ajuns consilier pe probleme de administratie publica si director de cabinet al Gabrielei Firea.

Marea provocare a mandatului Gabrielei Firea ca primar general este punerea pe roti a propriei firme de constructii a PMB, care ar putea sa dea astfel lovitura pe piata imobiliara.

Iar in ciuda controverselor legate de acest aspect, un prim pas concret a si fost facut, prin infiintarea societatii comerciale Trustul de Cladiri Metropolitane Bucuresti SA, la care Primaria Capitalei este actionar unic. Si care, desigur, va primi toate contractele pe segmentul constructiiilor derulate de catre PMB. Adica o ”felie” uriasa, de cel putin cateva sute de miliaone de euro.

Insa pentru ca afacerea sa functioneze trebuie musai ca aceasta sa beneficieze si de sprijinul institutiei Prefecturii Capitalei, cea care poate inlesni obtinerea avizelor necesare sau, din contra, poate bloca totul. Insa actualul prefect Paul Nicolae Petrovan este un politcian pe cat de uns cu toate alifiile, pe atat de imprevizibil si, mai ales, ambitios. Asa ca printr-o eventuala numire a omului de incredere Speranta Cliseru drept prefect al Capitalei, chiar ca Gabriela Firea ar repurta o uriasa victorie si ar ”inchide cercul administrativ” la Bucuresti. Mai ales ca terenul este deja pregatit pentru ca Speranta Cliseru a mai fost, in perioada 2013-2014, prefect. De Ilfov, ce-i drept. – sursa: http://www.national.ro/dezvaluiri/firea-isi-trage-si-prefectura-570300.html/#ixzz4Xukc4PDs, foto: national.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here