Acasă Politic Viorel Glăman, demis din funcţia de şef al Gărzii de Mediu Bucureşti

Viorel Glăman, demis din funcţia de şef al Gărzii de Mediu Bucureşti

DISTRIBUIȚI

Scuza lui Găman: Gropile de gunoi din București nu sunt în București, sunt pe raza județului Ilfov

Viorel Glăman a fost demis din funcţia de şef al Gărzii de Mediu Bucureşti, după ce ministrul Mediului Costel Alexe a făcut miercuri dimineaţă o solicitare în acest sens, după scandalul iscat de poluarea excesivă din Capitală, de acum două zile, şi după explicaţiile date de Glăman, scrie Digi24.ro.

Cel mai probabli Găman va fi delegat pe un alt post.

”În urma informaţiilor apărute în spaţiul public şi a unei implicări nu tocmai eficiente a Gărzii de Mediu Bucureşti în ceea ce înseamnă monitorizarea problemelor de mediu cu care se confruntă Capitala, am solicitat astăzi comisarului general de la Garda Naţională de Mediu schimbarea din funcţie a comisarului şef de pe Bucureşti de la Garda de Mediu”, a spus Alexe.

Acesta a reamintit că zilele acestea comisarii Gărzii de Mediu din Bucureşti şi din judeţele vecine ”au o amplă campanie de control la toţi operatorii economici din Bucureşti şi Ilfov pe procesele de ardere şi emiterea în atmosferă a diverşilor poluanţi care afectează calitatea aerului din Bucureşti”.

Într-o intervenţie la Digi24, marţi searaă, Viorel Glăman a susţinut că nu are nicio vină pentru poluarea din Bucureşti şi a invocat numărul mic de comisari de mediu din Bucureşti –”„13-14 comisari, maxim” şi salariile ”prost plătite”.

Întrebat dacă ministrul Mediului l-a destituit din funcție, Viorel Glăman a răspuns: ”Nu m-a destituit… poate m-a destituit acum, de câteva minute, eu azi la ora 16.30 când am plecat de la sediu n-am fost destituit”. ”Eu consider că nu am nicio vină. Domnul ministru al mediului și doamna comisar general mă poate analiza (sic!)”, a mai spus el cu privire la poluarea din Capitală.

”Am auzit de problema aceasta, gropile de gunoi din București nu sunt în București, sunt pe raza județului Ilfov. Pe raza Bucureștiului nu este decât o singură groapă. Eu fac tot ce îmi stă în putință! Pe București, în 2019, am dat amenzi de un1 milion de lei pe poluare atmosferă și pe depozite necontrolate de deșeuri”, a mai spus el.

Viorel Glăman a mai spus că angajații cu experiență din subordinea sunt prost plătiți, având salarii de 3.600 de lei, iar el are un salariu de 4.600 de lei.

Referitor la situaţia din Bucureşti, a spus că luni dimineață, când a ieșit din casă, a observat și el că în Capitală este o poluare record.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

10 + thirteen =