Acasă Info Local Viziere de la SmartLab Măgurele pentru Spitalul Județean Ilfov

Viziere de la SmartLab Măgurele pentru Spitalul Județean Ilfov

DISTRIBUIȚI

SmartLab Măgurele – primul laborator inteligent pentru elevii din Ilfov – are activitate intensă, zece ore pe zi, chiar dacă elevii stau acasă în această perioadă. Imprimantele 3D, folosite în scop didactic, în mod normal, produc acum materiale de protecție vitale: viziere pentru cei aflați în linia întâi a luptei cu pandemia de coronavirus și pentru cei care lucrează cu publicul.

Remus Trandafir, directorul Direcției Programe de Dezvoltare din cadrul CJ Ilfov: ”În cadrul SmartLab se produc aproximativ zece dispozitive pe zi. Nu este o cantitate foarte mare, dar, având în vedere ca sunt niste imprimante utilizate în mod normal în procesul educațional, nu are rol industrial. Am hotărât ca aceste resurse să le punem la dipoziția celor care au nevoie de ele în lupta cu pandemia de COVID 19. De aceea estimăm o producție de aproximativ 50 de dispozitive pe săptămână”. Din cele 50 de viziere, zece au ajuns la angajații Consiliului Județean Ilfov care interacționează cu publicul, iar restul de 40 la Spitalul Județean Ilfov.

Lucian Stanciu, medic ortoped Spitalul Județean de Urgență Ilfov: ”Viziera este un material de protecție esențial în condițiile epidemiologice actuale. Ea este ultima care se pune, când ne echipăm pentru a consulta”.

La cerere, în funcție de capacitatea de producție, vizierele pot ajunge și către alte instituții care au nevoie de ele.

“SmartLab Măgurele” este un proiect derulat de Asociaţia Măgurele Science Park, cu sprijinul Asociaţiei INACO – Iniţiativa pentru Competitivitate. Laboratorul a fost gândit pentru ca elevii să își dezvolte aptitudinile high tech și este dotat cu ochelari VR, imprimante şi scannere 3D, desktopuri şi laptopuri, tablă inteligentă și doi roboți educaționali multifuncționali. Valoarea investiției Consiliul Județean Ilfov a fost de aproape 100.000 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here