Acasă Economie Vor putea fi înființate, din nou, mai multe firme la aceeași adresă

Vor putea fi înființate, din nou, mai multe firme la aceeași adresă

DISTRIBUIȚI

La 23 aprilie a fost adoptat din nou, după ce președintele Klaus Iohannis a cerut reexaminarea, proiectul de lege care reduce birocrația și facilitează înființarea firmelor, adică oferă un ajutor real antreprenorilor, anunță USR într-un comunicat de presă.

”Sperăm ca, de data aceasta, legea să fie promulgată cât mai rapid, chiar dacă parlamentarii PNL s-au opus fățiș adoptării. Românii care vor să pună pe picioare o afacere au nevoie de această lege, au nevoie de eliminarea hârtiilor inutile și a nenumăratelor drumuri la ANAF. Prea mult timp am văzut, de la această tribună, proiecte care adăugau la birocrație. Încă un aviz, încă o licență, încă o acreditare, încă un atestat, ceva, o hârtie undeva, care să apese pe întreprinzători, pe micile și mediile întreprinderi pe care le avem și pe care ar trebui să le prețuim mai mult, pentru că pe ele putem baza o economie sănătoasă. Noi, în România, de prea multe ori am apelat la birocrație și le-am împovărat cu fel de fel de cerințe care să le taie elanul, să omoare spiritul inovator și antreprenorial al poporului român. Aceste întreprinderi oferă locuri de muncă, plătesc taxe și impozite, inovează. Proiectul acesta face un pic mai ușoară viața antreprenorilor români, pentru că nu putem continua în același fel dacă ne dorim, cu adevărat, să creștem, să nu ne sabotăm propria economie”, a declarat deputatul Claudiu Năsui.

Proiectul adoptat, din nou, a fost inițiat în mai 2017 de deputații USR Cristina Prună și Claudiu Năsui și a fost susținut de toți parlamentarii USR, fiind fundamentat pe ideea că birocrația inutilă descurajează antreprenoriatul și mediul privat, mediu care plătește, până la urmă, pentru toate cheltuielile statului.

Legea elimină restricția ca românii să fie acționari unici într-o singură firmă și, implicit, toată hârțogăria la care sunt supuși când vor să mai înființeze o firmă și adaugă fie o altă firmă în acționariat, fie o rudă cu 0,001% din acțiuni.

De asemenea, elimină restricția de a avea o singură firmă per cameră, ceea ce înseamnă că vor putea fi înființate mai multe firme la aceeași adresă. Totodată, legea elimină acordul vecinilor pentru a avea sediu social într-un apartament în care nu se desfășoară activitate comercială.

USR amintește că în clasamentul Băncii Mondiale, România este pe locul 55 la birocrație și greutatea de a face afaceri în România, sub Maroc și sub Cipru. Dacă statul nu are curajul să ia măsuri ferme, România va continua să fie în coada clasamentelor internaționale în ceea ce privește mediul de afaceri.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here