Acasă Info Local Vrând să facă știrea, s-a pierdut cu firea doamna Firea

Vrând să facă știrea, s-a pierdut cu firea doamna Firea

DISTRIBUIȚI

După șase zile de ample proteste, Firea convoacă ATOP

Primarul general nu știe că ATOP are rol consultativ și poate propune Consiliului General anumite măsuri

La șase zile de la începerea amplelor proteste referitoare la modificarea prin ordonanță de urgență a codurilor penale, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a dispus convocarea de urgenta a ATOP – Autoritatea Teritoriala pentru Ordine Publica, duminică seara pentru că are informatii potrivit carora, in cadrul mitingurilor neautorizate din Capitala, unul anuntat in mass-media de mai bine de 24 de ore ca fiind cel mai mare protest din perioada post-decembrista, iar celalalt aparut spontan in ultimele ore, ar fi infiltrate persoane care apartin anumitor organizatii care doresc deturnarea manifestatiilor de la scopul initial.

”Au aparut deja incidente care se pot amplifica, in aceasta seara. Am dispus alertarea, pentru astfel de situatii, a ambulantelor, a structurilor ISU, a efectivelor Politiei Locale. Fac apel la institutiile abilitate ale statului cu atributii in siguranta nationala sa tina cont de acest semnal de alarma pe care il trag, avand in vedere ca pe teritoriul Capitalei sunt principalele institutii ale statului, ambasade, consulate, aproape 3 milioane de locuitori, studenti, turisti. Ca primar general si roman sper ca finalul acestor manifestatii sa duca la intarirea increderii cetatenilor in institutiile democratice ale statului, sa pastram integritarea teritoriala si pacea in tara, intr-o perioada in care conflictele fac victime printre cetateni nevinovati atat in regiune, cat si in alte zone ale lumii”, declară Firea.

Dacă Gabriela Firea ar fi avut, intr-adevar informatii de la Servicii, cu privire la vreun risc de securitate urbana a Bucurestiului, ar fi convocat Comisia de Ordine Publică a Municipiului Bucuresti, a carei presedinta este si ar fi luat masuri operative. Insa, cum ne-a obisnuit cu administratia la televizor, a convocat ATOP-ul, care are rol consultativ, organizare proprie si al carui presedinte este viceprimarul Aurelian Badulescu.

Dacă exista o situatie de urgenta la nivelul Bucurestiului, este convocat Comitetul Municipal pentru Situatii de Urgenta. Numai ca presedintele acestui comitet este… prefectul.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here