Acasă Info Local Week-end plin pentru polițiștii ilfoveni

Week-end plin pentru polițiștii ilfoveni

DISTRIBUIȚI

evaziune-fiscala-legume-fructeÎn perioada 12 – 14 februarie  a.c., 150 de poliţiştii de ordine publică, rutieră, de investigaţii criminale, investigarea criminalității economice, din cadrul Serviciului arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători de intervenţie rapidă au desfășurat activități specifice pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, descurajarea faptelor antisociale și infracționale și pentru combaterea evaziunii fiscale și a contrafacerii de mărfuri.

Astfel, în urma activităților, polițiștii au aplicat 444 de sancțiuni contravenționale, dintre car, 383 pentru încălcarea normelor legale privind O.U.G. nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 44 la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, 8 la Legea 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcarea a normelor de conviețuire socială și 4 la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și au constatate 5 infracţiuni.

Valoare totală a contravenților aplicate de polițiști este de 129.977 de lei, totodată, aceștia au ridicat bunuri în vederea confiscării în valoare totală de 15.279 de lei.

Dintre sancţiunile aplicate în trafic, 230 au fost aplicate șoferilor care au circulat cu o viteză neregulamentară, iar ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 11 permise de conducere şi au retras 12 certificate de înmatriculare.

Încă un caz de evaziune descoperit la Afumați

La 13 februarie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat verificări la mai multe societățile comerciale cu sedii și puncte de lucru într-un complex comercial, din localitatea Afumați, pe linia prevenirii și combaterii evaziunii fiscale cu legume și fructe. Polițiștii au constatat că reprezentanții unei unități au comercializat cantitatea de 1.500 de kilograme de legume și fructe, în valoare de 4.500 de lei, fără a întocmi documente fiscale. Pe numele reprezentantului legal al societății, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

Transportatorii sfidează legea

Totodată, polițiștii au instituit filtre, fiind opriți și verificați trasportatori de marfă. La controlul efectuat unui autotren, polițiștii au descoperit 1.534 de unelte, în valoare de  9.800 de lei, pentru care șoferul nu deținea documente de proveniență. Polițiștii au indisponibilizat bunurile în cauză, iar șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 20.000 de lei.

Încă un ”bizon” descoperit la Balotești

La 14 februarie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Ilfov au depistat, în trafic, un bărbat, de 48 de ani, din județul Prahova, în timp ce conducea un autoturism, pe Drumul Național 1, în localitatea Balotești, cu viteza de 109 km/h. Individul s-a ales cu dosar penal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here