Acasă Social Ziua Internațională a Prieteniei

Ziua Internațională a Prieteniei

DISTRIBUIȚI

30 iulie este Ziua Internațională a Prieteniei, această dată fiind proclamată de către ONU în anul 2011 „în ideea că prietenia dintre popoare, țări, culturi și indivizi poate inspira eforturile de pace și poate construi punți între comunități”, arată informațiile de pe website-ul organizației.

„Lumea noastră se confruntă cu multe provocări, crize și forțe de divizare – cum ar fi sărăcia, violența și încălcarea drepturilor omului – printre multe altele – care subminează pacea, securitatea, dezvoltarea și armonia socială între popoarele lumii.

Pentru a înfrunta aceste crize și provocări, cauzele lor profunde trebuie abordate prin promovarea și apărarea unui spirit comun de solidaritate umană care îmbracă multe forme – cea mai simplă dintre ele fiind prietenia.

Prin prietenie – acumulând legături de camaraderie și dezvoltând legături puternice de încredere – putem contribui la schimbările fundamentale de care este nevoie urgentă pentru a obține o stabilitate durabilă, pentru a țese o plasă de siguranță care să ne protejeze pe toți și pentru a genera pasiune pentru o lume mai bună, în care toți să fie uniți pentru binele suprem”, explică textul publicat de ONU.

Ziua Internațională a Prieteniei a fost proclamată în 2011 de Adunarea Generală a ONU. Pentru a o marca, ONU „încurajează guvernele, organizațiile internaționale și grupurile societății civile să organizeze evenimente, activități și inițiative care să contribuie la eforturile comunității internaționale de promovare a dialogului între civilizații, a solidarității, a înțelegerii reciproce și a reconcilierii”.

Ziua Internațională a Prieteniei este o inițiativă care vine în urma propunerii făcute de UNESCO, care definește cultura păcii ca fiind un set de valori, atitudini și comportamente care resping violența și se străduiesc să prevină conflictele prin abordarea cauzelor lor profunde în vederea soluționării problemelor. Aceasta a fost apoi adoptată de Adunarea Generală a ONU în 1997.

Sursa:g4media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here