Acasă Educatie Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului – marcată la nivelul Școlii Gimnaziale...

Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului – marcată la nivelul Școlii Gimnaziale nr. 1 Jilava

DISTRIBUIȚI

Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului a fost marcată la nivelul Școlii Gimnaziale nr. 1 Jilava printr-o initiativă la care s-au alăturat elevi și cadre didactice deopotrivă.

La 3 aprilie 2017prof. consilier școlar Nina Tudosă a desfășurat, împreună cu elevii clasei a V-a C, clasă din învățământul normal de masă în care este integrat un copil cu autism, Campania de sensibilizare și solidaritate față de copiii cu autism ”Înțelege-i pe cei care înțeleg lumea altfel!”. În cadrul evenimentului, elevii au participat la o activitate de consiliere psihopedagogică de grup, au înălțat baloane și au purtat ecusoane cu mesajul ”Sunt prietenul unui copil cu autism”.  Cadrele didactice care predau la clasă au răspuns cu deschidere campaniei fiind parte integrantă a evenimentului. La final, copiii au avut posibilitatea să interacționeze liber.

Prin prezenta acțiune s-au dorit realizarea educației pentru toleranță, promovarea înțelegerii și a receptivității față de calitățile și defectele celorlalți, formarea abilităților de cooperare, creșterea gradului de integrare a elevilor cu C.E.S. în colectivul clasei din care fac parte și facilitarea exprimării emoționale, creșterea stimei de sine, dezvoltarea abilităților sociale și de comunicare; acceptarea diferențelor și creșterea coeziunii grupului.

Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului are loc în fiecare an, începând din 9 septembrie 1989, atunci cand s-a semnat Rezoluția 62/139 a Adunării Generale a Națiunilor Unite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here