Acasă Cultura ĂSTA PAPĂ REFORMATOR

ĂSTA PAPĂ REFORMATOR

DISTRIBUIȚI

papa FranciscĂSTA PAPĂ REFORMATOR

Papa Francisc a propus stabilirea unei date fixe a Paştelui

Prezent la o întâlnire cu participanţii celei de-a treia Reculegeri mondiale a preoţilor, Papa Francisc a făcut o propunere inedită. Suveranul Pontif a sugerat stabilirea unei date fixe a Paştelui, pentru ca această sărbătoare să poată fi celebrată împreună cu Biserica Ortodoxă.

Papa Francisc a propus stabilirea unei date fixe a Paştelui, astfel încât catolicii şi ortodocşii să poată celebra împreună această sărbătoare, relatează Agepres. ”Trebuie să găsim un acord” pentru o dată comună, a spus Suveranul Pontif, sugerând a doua duminică a lunii aprilie.

În prezent, catolicii sărbătoresc Paştele în prima duminică după prima Lună Plină ce are loc după echinocţiul de primăvară (21 martie). Pentru ortodocşi, care folosesc calendarul iulian, mai degrabă decât pe cel gregorian, această dată cade adesea o săptămână mai târziu.

Aşadar, constatând că fenomenul de Luna Plină se produce tot mai târziu în timpul anului, Papa a glumit: ”În 60 ani riscăm să sărbătorim Paştele în luna august”.

Papa Francisc a făcut această propunere vineri, 12 iunie, în cadrul întâlnirii cu participanţii la cea de-a treia Reculegere mondială a preoţilor, organizată de Mişcarea Catolică Internaţională de Reînnoire Carismatică şi de Fraternitatea Catolică. – foto: monitoruulvn.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here