Acasă Anchete Patriciu Achimaș Cadariu a cedat. Cioloș, interimar la Sănătate

Patriciu Achimaș Cadariu a cedat. Cioloș, interimar la Sănătate

DISTRIBUIȚI

Patriciu Achimaș Cadariu nu mai este ministru al Sănătății. El a părăsit funcția luni, 9 mai, după mai multe scandaluri, ultimul, privind dezinfectanții din spitalele românești, la baza căruia au stat anchetele jurnalistice făcute de cei de la Gazeta Sporturilor, în frunte cu jurnalistul Cătălin Tolontan, făcându-l să cedeze, anunta promptmedia.roCiolos

Prim-ministrul Dacian Cioloș a acceptat demisia lui Patriciu Achimaș Cadariu din funcția de ministru al Sănătății și, după consultări cu președintele României, Klaus Iohannis, a decis să preia funcția de ministru interimar al Sănătății. Acesta are la dispoziție 45 de zile pentru a numi o altă persoană la conducerea ministerului.

Se caută soluții la problemele neglijate de ani de zile

La 9 mai, a avut loc o primă reuniune a grupului de lucru al premierului pentru elaborarea Planului tactic din sistemul de sănătate. La întâlnirea convocată de prim-ministrul Dacian Cioloș au participat secretarii de Stat ai Ministerului Sănătății, reprezentanți ai Cancelariei și coordonatori ai principalelor instituții de cercetare din sănătate, cadre didactice, coordonatori ai ONG-urilor de profil, experți și consultanți din sectorul medical.

Grupul va contribui, printr-un mecanism ad hoc de consultare, la elaborarea măsurilor pe termen scurt și mediu pentru creșterea siguranței în sectorul medical și a unor măsuri strategice de reformă. Pe termen scurt, va fi abordată problema infecțiilor intraspitalicești și se va analiza abordarea administrativă actuală, în vederea realizării modificărilor necesare (ordine de ministru, HG, modificări legislative) pentru un mai bun control profilactic al domeniului. Pe termen mediu, pornind de la documentele de analiză și strategiile de sistem deja elaborate, grupul va contribui la constituirea unui cadru de reformă reală în sectorul de sănătate.

Toate aceste propuneri se vor centraliza la nivelul Cancelariei premierului până la începutul lunii iunie. Următoarea întâlnire a grupului va avea loc în cursul zilei de joi, 12 mai. Toți cei prezenți la această primă reuniune au susținut că este momentul pentru a aduce în dezbatere publică situația reală a sectorului medical și de a căuta soluții la probleme neglijate de ani de zile, care au agravat și subminat încrederea în capacitatea sistemului medical de a pune pacientul pe primul loc. – foto – wall-street.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here