Acasă Info Local 10 – 31 martie 2021: Recensământul populației și locuințelor de probă

10 – 31 martie 2021: Recensământul populației și locuințelor de probă

DISTRIBUIȚI

Circa 50.000 de gospodării din întreaga țară au fost selectate pentru a participa la recensământul de probă efectuat de Institutul Național de Statistică (INS) în luna martie 2021, în etapa de pregătire a Recensământului Populației și Locuințelor care va avea loc în semestrul I al anului 2022. Persoanele selectate în eșantion primesc un pliant informativ (disponibil pe www.recensamantromania.ro şi www.insse.ro).

Recensământul de probă se adresează tuturor persoanelor din gospodăriile selectate în eșantion, indiferent de cetățenie, care au reședința obișnuită pe teritoriul României.

Între 10 și 16 martie 2021persoanele cuprinse în eșantion se vor autorecenza prin completarea chestionarului online după preînregistrare, iar între 22 și 31 martie 2021, cei care, din motive obiective, nu s-au putut autorecenza vor primi vizita unui recenzor pentru realizarea interviului față-în-față. Scopul este doar de testare a capacității de colectare, stocare și prelucrare a datelor de recensământ.

În 2022, în România, cât și în alte state membre ale UE, se va realiza Recensământul Populației și al Locuințelor.

Informații privind eșantionul selectat din fiecare localitate, pentru recensământul de probă, vor fi disponibile pe site-ul direcției teritoriale de statistică din fiecare județ/municipiul București. Recensământul din semestrul I al anului 2022 este primul care se va desfășura preponderent online.

Autorecenzarea se va putea realiza de pe orice telefon mobil tip smartphone, tabletă, laptop sau PC. Având în vedere condițiile sanitare impuse de pandemia de SARS-Cov 2 este recomandată autorecenzarea (prin completarea chestionarului online).

În cazul în care unele dintre persoanele care fac parte din eșantionul recensământului de probă, din motive întemeiate, nu se vor putea autoînregista, vor primi vizita recenzorului la adresa de reședință pentru completarea chestionarului prin metoda interviului față-în-față.

Refuzul de a furniza informațiile solicitate sau de a primi vizita recenzorului, precum și furnizarea de informații incorecte constituie contravenții și se sancționează cu amenzi cuprinse între 1.000 și5.000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here