Acasă Info Local 100 DE AMENZI PENTRU PIETONII INDISCIPLINAȚI

100 DE AMENZI PENTRU PIETONII INDISCIPLINAȚI

DISTRIBUIȚI

Polițiștii ilfoveni au continuat acțiunile de prevenre a indisciplinei pietonilor în județ. În ultimele trei zile au fost aplicate 96 de amenzi pietonilor care au traversat drumurile publice prin locuri nesemnalizate sau nemacate corespunzător în cadrul acţiunilor privind traversarea regulamentară a drumurilor publice în vederea reducerii accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora.

În perioada 31 iulie – 2 august a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier şi Compartimentului Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au demarat activităţi privind combaterea indisciplinei pietonilor, pe raza judeţului Ilfov, unde au discutat cu cetăţenii şi au distribuit materiale informativ-preventive. Scopul acţiunilor este informarea cetăţenilor cu privire la modalităţile de prevenire a accidentelor rutiere în care sunt implicati pietonii, avand în vedere faptul că una dintre principalele cauze generetoare de accidente rutiere o reprezintă traversarea drumului public, de către pietoni, prin locurile nepermise sau nemarcate corespunzător.

De asemenea, în această perioadă, poliţiştii au acţionat şi în vederea depistării şi sancţionării pietonilor care traversează prin astfel de locuri, fiind constatate 96 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 8.640 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here