Acasă Info Local SNAGOVUL, DIN NOU ÎN TOPUL MONDIAL AL JOCURILOR CU BILE

SNAGOVUL, DIN NOU ÎN TOPUL MONDIAL AL JOCURILOR CU BILE

DISTRIBUIȚI

Gabriel Vișoiu (Mr.Perfect) – vicecampion mondial la biliard artistic

Pentru că primarul comunei Snagov, Marian Oancea, reprezentanții Consiliului Local și președintele Clubului Sportiv Voința Snagov, Marian Geangavelea, au format o echipă redutabilă în ultima vreme, care și-a făcut din sportul de performanță o preocupare prioritară, rezultatele notabile încep să apară tot mai des.

După ce snagoveanul Clement Verschatse, în vârstă de 15 ani, s-a clasat al doilea la Cupa României la Biliard, la 20 iulie a.c., un alt snagovean, Gabriel Vișoiu, Mr. Perfect cum îi zic competitorii străini, muscelean la origine, a devenit vicecampion mondial la biliard artistic.

Multiplu campion mondial și maestru emerit al sportului, proaspăt licențiat în Educație Fizică și Sport, absolvent al Școlii Naționale de Antrenori, membru în toate organismele internaționale ale biliardului artistic și recent ales în funcția de președinte al Federației Române de Biliard – Pool, Gabriel Vișoiu a ajuns unul dintre cei mai aureolați sportivi ai momentului din România, de opt ani fiind nelipsit de pe podiumul mondial al jocurilor cu bile.

Gazda Campionatului Mondial de Biliard Artistic din acest an a fost Hotelul Rio din Las Vegas, statul american Nevada, unde peste 2.000 de spectatori și trei rețele ale televiziunilor americane au fost martorii unor evoluții de o înaltă spectaculozitate, ordinea pe podium fiind stabilită doar după ultima probă: Locul întâi a fost ocupat de Nick Nikolaidis din Grecia, cu 276 de puncte acumulate, locul secund, după cum am scris mai sus, de românul Gabriel Vișoiu, cu 270 de puncte, iar ultimul loc de pe podium a fost adjudecat de americanul Andy Segal, cu 265 de puncte.

Specificând faptul că la proba Draw (lovituri cu retur), Gabriel Vișoiu a fost desemnat campion mondial, încheiem acest material cu informația că, în urma unui sondaj de opinie realizat printre jucătorii, arbitrii, oficialii, jurnaliștii și pasionații din lumea sportului cu bile din țara noastră, Gabriel Vișoiu a fost desemnat și în 2014 cel mai bun jucător de biliard al tuturor timpurilor din România. – VALENTIN TURIGIOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here