Acasă Social 12 județe și Capitala, afectate de vremea rea

12 județe și Capitala, afectate de vremea rea

DISTRIBUIȚI

În ultimele 24 de ore, Administrația Națională de Meteorologie a emis patru avertizări Cod Roșu și nouă avertizări Cod Portocaliu pentru fenomene meteo periculoase, de tip Now Casting, care anunțau intensificări ale vântului ce vor ajunge și la viteza de 120 km/h. Toate informările privind producerea fenomenelor au fost transmise către autoritățile locale, în vederea dispunerii măsurilor preventive și operative care se impun. Au fost transmise și 12 alerte pentru populație prin sistemul Ro-Alert.

În urma furtunilor de scurtă durată, dar de intensitate semnificativă, au fost semnalate efecte negative la nivelul a 26 localități din 12 județe (BV, CS, CV, DJ, GR, MM, MH, MS, OT, TR, VL și VN) și municipiul București.

Din cauza vântului care a suflat cu putere, la nivel național au fost afectate 36 acoperișuri ale imobilelor și au fost doborâți 113 de arbori și opt stâlpi de electricitate (pe carosabil, autoturisme sau imobile). Cele mai afectate au fost județele Dolj, Mehedinți, Olt și Teleorman.

În urma manifestării fenomenelor severe, patru persoane din Mehedinți au necesitat îngrijiri medicale și au fost transportate la spital, în stare stabilă, de către echipajele Serviciului de Ambulanță. Astfel, în localitatea Șimian, două persoane au suferit mai multe traumatisme după ce un panou a căzut peste autoturismul în care se aflau, iar o altă persoană a suferit leziuni în urmă căderii unui foișor din lemn. Și în Drobeta Turnu Severin o persoana a avut nevoie de ajutor în urma dislocării de către vânt a unui panou publicitar.

La această oră nu mai sunt în derulare intervenții pentru înlăturarea urmărilor generate de manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase. Având în vedere că toată țara se află sub Cod Galben de instabilitate atmosferică, peste 4.800 pompieri din inspectoratele pentru situații de urgență rămân mobilizați pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în zonele unde se pot produce situații de urgență.

IGSU reamintește populației că pe timpul manifestării fenomenelor periculoase să rămână în locuințe sau alte spații închise care le pot asigura protecția. De asemenea, recomandăm parcarea autoturismelor în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here