Acasă Info Local 285 de cazuri de asistență medicală în zona București-Ilfov gestionate de SMURD....

285 de cazuri de asistență medicală în zona București-Ilfov gestionate de SMURD. Cele mai multe din țară

DISTRIBUIȚI
sursa foto: ISU Vrancea

Peste 800 de persoane au primit asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD în ultimele 24 de ore. Cele mai multe astfel de cazuri au fost gestionate în zona București – Ilfov (285 cazuri), urmată de județele Cluj (46 cazuri) și Mureș (43 cazuri). În total, în ultimele 24 de ore, la nivel național pompierii militari au intervenit în 1.340 de situații de urgență, între care și stingerea a 30 de incendii ori 236 de intervenții în sprijinul comunităților. Potrivit IGSU, echipajele de descarcerare au intervenit în 4 cazuri, pentru extragerea ocupanților din autoturismele implicate în accidente rutiere.

Una dintre misiunile relevante ale zilei de ieri a avut loc în județul Brăila.  Astfel, în cursul după-amiezii trecute, pe raza localității Mihai Bravu, pompierii au fost solicitați să intervină pentru salvarea unei persoane, ca urmare a unui accident rutier produs între un autoturism și un microbuz. Echipajele de descarcerare și prim-ajutor sosite la fața locului au acționat pentru extragerea victimei din autoturism, iar starea acesteia a impus aplicarea manevrelor de resuscitare. În ciuda eforturilor depuse de colegii noștri, aceasta a fost declarată decedată.

O altă misiune care a presupus efort susținut din partea salvatorilor a fost și cea din județul Olt, unde 13 pompieri au intervenit la un accident rutier produs între două autoturisme, în municipiul Slatina. Din cauza impactului puternic, evenimentul s-a soldat cu 6 victime. Una dintre acestea a avut nevoie de intervenția echipajele de descarcerare pentru extragerea din autoturism, însă, din nefericire, aceasta și-a pierdut viața. De asemenea, și celelalte victime implicate în accident au primit măsuri de prim ajutor la fața locului, ulterior fiind transportate la spital, în stare de conștiență.

Totodată, având în vedere prognozele meteorologice emise în această perioadă, în cursul zilei de ieri, pompierii au intervenit în 17 localități din 7 județe ale țării (Argeș, Botoșani, Buzău, Iași, Prahova, Vaslui și Vrancea) pentru evacuarea apei din case și curți, îndepărtarea copacilor căzuți pe carosabil și autoturisme și  recuperarea a 4 autoturisme și 1 autobuz (fără pasageri) surprinse de viitură. În urma acestor evenimente nu au fost înregistrate victime.

Avertizărilere meteorologice de COD GALBEN și PORTOCALIU de instabilitate atmosferică temporar accentuată, care se vor manifesta prin ploi însemnate cantitativ, în Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei, sud-estul Transilvaniei și local în Carpații Orientali și Meridionali, rămân în vigoare și în orele următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here